Hoe werkt de SEO voor mijn kralen webshop?

kralen webshop

Ik heb al diverse blogs geschreven over SEO en hoe je dat kunt doen. Ik weet er ook best wat van, maar mijn makke is altijd dat ik slecht systematisch werk. En ik vind het altijd zo lastig om de diverse statistiekjes die bijvoorbeeld Google Analytics genereert te lezen en goed te interpreteren. Oké, een groene pijl omhoog is goed, dat weet ik, maar waar is dat ook alweer voor?
Dus ik heb een gokje gewaagd en iemand ingehuurd voor SEO van mijn kralen webshop. Ik heb hem gevonden via Upwork en ja, hij komt uit India. Hij werkt maximaal 10 uur per week aan de webshop. Goedbeschouwd doe ik best veel zaken met India: inkoop voor de kralen webshop, SEO en technisch onderhoud van de site en de contactpersonen voor het ondertitelingswerk.
Pankaj werkt sinds april aan de SEO en op dit moment is dat vooral aan de site zelf, om te zorgen dat edelsteenkralen.nl tiptop in orde is voor wat betreft de SEO-technische kant. Hij is de Indiase variant van: niet lullen maar poetsen. Dus eens per maand krijg ik een overzichtje en verder doet hij zijn ding. Hij is nu ruim drie maanden aan het werk en ik kan al zeggen: er zit duidelijke vooruitgang in.

Mijn aandeel is natuurlijk dat ik content lever, Nederlandstalige blogs over de producten van de kralen webshop en ook tips over sieraden maken. Zodat mensen maar vooral kralen gaan kopen bij Kralenkwarts. Ik heb zelf drie blogs waar ik berichten in kan plaatsen, dat scheelt al. Daarom verschijnt er hier af en toe een kralig artikel, zoals die van vorige week over Swarovski kralen. Maar des te meer referring domains, des te beter. Dus een vandaar mijn gouwe tip:

Gratis artikelen plaatsen

Een tijdje terug vond ik een website, idres.nl, die je in staat stelt artikelen te plaatsen op diverse domeinnamen. En dit zijn do-follow links. Die links worden door Google gevolgd als tip naar een andere website. Je hebt ook no-follow links, die zijn minder nuttig. Dus sinds zo’n zes weken schrijf ik elke week een paar artikelen, zoals deze over zelf sieraden maken. Dit is als promotie voor mijn kralen webshop dus, niet zozeer voor mensen, als wel voor Google. Het lastigste is dat je heel gedisciplineerd moet zijn en elke week gewoon je stukkies moet schrijven. Maar als je ook je site wilt promoten, maak daar dan een gratis account aan.

Hiermee doe ik dus de offline SEO (wat niet op de eigen site is) en Pankaj doet de online SEO. Hij vertelt me ook over welke keywords ik moet schrijven. Dan heb ik al een kapstokje en brei ik daar een verhaal omheen. Niet moeilijk, gewoon even doen.
En wat doet Tinka? Die controleert hoeveel spinnen er eigenlijk achter de stellingkasten zitten…

kralen webshop
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

8 gedachten over “Hoe werkt de SEO voor mijn kralen webshop?

 1. Ik ben nu geloof ik ook al een paar jaar aan mijn SEO aan het timmeren.

  Als je bij google hoog wil scoren zou je 3 artikelen per week moeten schrijven.
  Althans dat is wat mijn SEO programma mij verteld.
  Volgens dat programma staat mijn SEO helemaal groen.
  Link building helaas niet. 😉

  gr Carina

 2. Ik ben ook veel bezig met SEO inderdaad, doe dat wel allemaal zelf voor mijn blog, omdat ik momenteel niet het budget heb dat uit te besteden. Maar ik mag op zich niet klagen met hoe het gaat

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *