Een aantal nieuwe vijverbewonertjes!

In het voorjaar kreeg ik een potje kikkervisjes van mijn zwager. Leuk voor in de kleine vijver! Daar hadden we toch geen vissen meer in. Dachten we. Later bleek er nog 1 hardnekkige goudvis in te zitten, eerst in de camouflage-kleur bruin-zwart. Inmiddels stralend oranje, maar hij is bijzonder lastig te vangen. Inmiddels al zo’n 7 cm lang. Maar goed, kikkertjes konden er nog best bij.

Eerst was het een bak met frutjes. Als je er waterplanten bij doet, hoef je er verder niks aan te doen. Alleen elke twee dagen het water verversen, want ze poepen de boel al snel vol. Ze werden al snel wat groter.

Maar kleine kikkervisjes worden groot en ik had toch een grotere vaas  nodig. Uiteindelijk twee.

Voor je het weet, heb je dikkopjes. Die verdacht ik wel van kannibalisme, want de kleintjes verdwenen op mysterieuze wijze, tot we per vaas een aantal dikkerds over hadden. In de tussentijd had ik al geregeld een aantal in de vijver uitgezet. Die verdwenen gelijk uit beeld. Dus geen idee waar die gebleven waren.

Dus alle kikkervisjes zaten al twee maanden in de vijver, maar je zag er niks van. Maar sinds kort hoorde ik al geregeld een kleine plons als ik langs de vijver kwam. Maar dan zie je ze net niet. Maar vandaag was er een nieuwe kikker in beeld. Dave had hem gered uit de kelder, dus ik weet niet zeker of het eentje van uit de vaas was.

Maar ik heb besloten van wel. 🙂
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “Een aantal nieuwe vijverbewonertjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *