Bekentenissen in kerststemming – met volop guilty pleasures

Bijna iedereen komt inmiddels in kerststemming, of je nou wil of niet, want overal hoor je kerstmuziek en met de reclame op tv ontkom je er ook niet aan. In deze blog spreek ik openhartig over kerststemming en dat gaat dan soepeltjes over in het onderwerp guilty pleasures. Ik ben namelijk dol op cheesy kerstmuziekjes, kitscherige lichtjes en kerstversiering en ook lust ik best een paar kerstfilms. Ja schrikken he. Ik durf het ook haast niet te bekennen maar ik vond dat ik dit deel van mijn karakter niet langer onbelicht kon laten. Het moest gewoon eruit!
Dus zet je schrap, hier komen mijn lievelings kerstige verslavingen.

Kitscherige kerstverlichting

Nee ik hou niet van meerkleurige flikkerlampies maar ik ben dol op een volledig versierd huis. Meestal hebben wij ook de nodige buitenverlichting want Dave werkt er graag mee.
Elk jaar lig ik weer in een deuk om dit filmpje. De muziek is van Trans Siberian Orchestra, ik had er nog nooit van gehoord tot ik dit kunstwerk zag. Ik word elke weer vrolijk van! Moet je nou toch kijken wat een MOEITE en geld hierin gestoken is! Inmiddels zijn er meer huizen die Wizards in Winter doen, maar dit is mijn favoriet.

Kerststemming met muziekjes

Je voelt hem zeker al aankomen, ik ben ook dol op Mariah Carey “All I want for Christmas…” Heerlijk meegalmen, meestal valse uithalen maar doe ik net alsof dat Mariah was.

Kerstfilm – Sissi, die junge Kaiserin

Elk jaar rond de kerst wordt Sissi wel een keertje uitgezonden, en ik moet daar altijd een stukje van meepikken. Een duidelijke guilty pleasure.
Daarna ben ik er ook helemaal klaar mee, dan is het kerstprogramma afgewerkt wat bij betreft en kunnen we op tweede kerstdag rustig boerenkool eten.

Dus nu weten jullie het, ik heb geen smaak, in elk geval niet met kerst. Nu weten jullie ook gelijk waarom ik me zo thuis voel in Duitsland (ik zal hem er zelf even inkoppen) 😀

Wat is jouw favoriete kerstige guilty pleasure?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Bekentenissen in kerststemming – met volop guilty pleasures

 1. Hahaha, ik vermoedde het al! Lekker toch, ik hou er ook van..en dan die Kerstfilms waar ik zo heerlijk (stiekem) bij ga snikken.. Zelfs mooie kerstcommercials vind ik mooi.
  Volgens mij hoopt iedereen toch dat de wereld een stukje mooier gaat worden. Ik denk dat die wens heel diepgeworteld bij veel mensen zit…

 2. Mijn guilty pleasure is de uitzending van All You Need Is Love op kerstavond. Heerlijke verhalen en veel traantjes wegpinken.
  Dat Wizards in Winter is echt leuk! Is de eerste keer dat ik dat zie haha. De laatste video staat gemarkeerd als privé, is dat de bedoeling?

  1. Oh ja, ik zie het! Dan heeft degene die het op YouTube heeft gezet, blijkbaar de status veranderd. Nu heb ik een andere erbij gezet.
   Je bent niet de enige die graag All you need is love kijkt, las ik! Heeeeel veel kijkers!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *