Eigengemaakte koekjes, wat een goed begin van het weekend!

koekjes

Gistermiddag had ik ineens een bak-aanval: marsepein koekjes! Het is een new and improved variant op de kerstkoekjes (klik op de link voor het recept!).
Ik had alle ingrediënten in huis.  Tegenwoordig heb ik standaard bloem, bakpoeder en suiker in huis, voor als ik ineens zin heb om wat te bakken. De supermarkt is niet op loopafstand. Vroeger deed ik een jaar met een kilo suiker, maar als je af en toe wat bakt. ga je er veel sneller doorheen.
Boter, glazuur en marsepein had ik met een voorzienige blik vorige week gekocht. Ik heb het recept van de marsepein kerstkoekjes iets aangepast: 200 gram suiker in plaats van 150 gram. En ik heb er – tadaaaa – pruimenpitten likeur aan toegevoegd! Ik heb er 3 eetlepels bij gedaan. Vier had ook nog wel gekund denk ik. Amaretto is een goed alternatief als je er likeur in wilt doen.
Dat was inderdaad een verbetering want de koekjes smaken nu veel duidelijker naar marsepein. De alcohol is er wel uitgebakken, dus alleen het aroma blijft over.
Als decoratie heb ik alleen chocoladeglazuur gebruikt. Een gewoon potje van Backfee is genoeg voor al die koekjes. En ook nog genoeg voor de kleine mislukte gezichtjes. 🙂
Ik had een paar weken geleden nieuwe steekvormpjes gekocht, sterren in 2 maten, met kerst nog in het achterhoofd. Maar die puntjes komen een beetje asymmetrisch uit die hoekjes, dus nu heb ik een koektrommel vol met dronken Patricks en smart ass omaatjes. En een paar hondjes, maar die vormpjes zijn zo klein, dat zijn meer éénhapskoekjes.
Lekker hoor!

koekjes
“Don’t you be givin me any crap, young lady!”

Fijn weekend gewenst!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Eigengemaakte koekjes, wat een goed begin van het weekend!

  1. MMMMMMMMMMM, ik ben gek op marsepein dus dat wordt bakken! Dank je voor het recept. Die pruimenpitten likeur, moet je die bij de slijter kopen of heeft de supermarkt het ook. Zal mijn Amerikaanse zoon verrast zijn!!! Ik kan me niet herinneren of we marsepein hadden in Amerika.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *