Je eerste miljoen, hard voor werken of winnen?

miljoen

Ik ben een enorme fan van selfmade businesswomen. Sowieso zijn mensen die op eigen kracht stinkend rijk zijn geworden heel interessant. Meestal zijn dat dan Amerikanen want in Nederland wordt je inkomen meer genivelleerd. Je komt niet zo snel aan een miljoen. Forbes maakt elk jaar diverse lijsten openbaar en één ervan is de top 10 van rijkste selfmade women. Ik was er vast van overtuigd dat Oprah Winfry (yeah go Oprah) op nummer 1 zou staan, maar nee. Het is een vrouw die Diane Hendricks heet en ze heeft kapitaal gemaakt in benodigdheden voor dakdekkers. Hier vind je haar tips voor ondernemers. Daar heeft Oprah het nakijken, met haar schamele 3,1 biljard dollars!
Als je naar de top 10 kijkt, dan is de duidelijke overeenkomstigheid dat dit allemaal 50+ vrouwen zijn, geen snotneuzen die net komen kijken. Het zijn bikkels die al de nodige decennia meedraaien. Ze zijn ook allemaal blank, behalve Oprah en een Koreaanse vrouw Jin Sook Chang. Zij heeft samen met haar man een keten met kledingwinkels Forever 21. Dat zal ook uitsluitend in Amerika zijn, want ik ken ze niet.
De jongste vrouwelijk selfmade billionaire is Sara Blakely, 45 jaar. Zij is de eigenaresse van het bedrijf Spanx, het materiaal waar corrigerend ondergoed van wordt gemaakt. Dit was ook helemaal haar eigen idee, ze heeft het bedrijf gestart met 5000 dollar eigen kapitaal, namelijk haar spaargeld.
Ik verwacht dat deze vrouwen allemaal een trits aan Hermes Birkin handtassen hebben…

Winnen of werken?

Voor gewone stervelingen is er ook altijd nog de mogelijkheid om de lotto te winnen. Ikzelf doe bijna nooit mee aan de lotto (prijsvragen winnen is natuurlijk een ander verhaal). Maar die paar minuten voor de trekking kun je toch lekker wegdromen om te bedenken hoe gek je zou doen met een miljoen.
Als je zelf een gokje wilt wagen, dan hoeven het niet per se kansspelen zoals roulette of gokkasten te zijn. Met het spelen van blackjack of poker heb je meer invloed op je winkansen. Ik moest even opzoeken wat het verschil is tussen blackjack en poker, maar bij blackjack speel je tegen de dealer en bij poker tegen je medespelers. Het principe is hetzelfde. Maar daarom worden er pokertoernooien gehouden. Als je wilt weten hoe het werkt, kijk dan eens bij Betway. Er zijn professionele pokerspelers die tonnen binnen harken per toernooi, ook vrouwen. Mensenkennis is belangrijk bij poker want je moet kunnen inschatten of je tegenstander bluft of niet. Vanessa Selbst is de best verdienende professionele pokerspeelster.

Tot mijn verrassing staat actrice Jennifer Tilly ook in de top 10 van de beste pokerplayers! Een hele leuke actrice, je kent haar vast van haar rol als berekenend kindvrouwtje in de film Liar Liar met Jim Carrey. EN ze heeft blijkbaar voor meer dan 8 ton gewonnen met poker. Als je een goede actrice bent, heb je waarschijnlijk een uitstekende pokerface! Of een goeie zonnebril blijkbaar.

Maakt een paar miljoen gelukkig?

Ik ben ook altijd gefascineerd door verhalen over winnaars die ineens tig miljoen hebben gewonnen in een loterij. Vooral leuk als het mensen zijn die een gewone baan en gewone dagelijkse beslommeringen hebben. Maar in veel gevallen loopt dat niet goed af omdat mensen veel te veel ineens uitgeven omdat ze denken dat het niet op kan. Je hebt er ook geen beeld bij. Bij een paar duizend weet je hoe dat eruit ziet als stapeltje geld in je hand. Bij meer dan een miljoen wordt het gewoon “veel” en dan wordt het een ongrijpbaar iets. Dan ga je je geld uitgeven aan een kanariegele Ferrari omdat die bij je huis kleurt…
Mensen geven vaak ook veel geld weg, want iedereen komt zijn hand op houden natuurlijk. Het hebben van geld maakt natuurlijk niet gelukkig, maar het niet hebben van geld maakt meestal wel ongelukkig. Blijkbaar kun je ook ongelukkig worden van het plotseling veel geld hebben. Daarom krijgen de meeste loterijwinnaars tegenwoordig begeleiding van een financieel adviseur of een accountant. Voor hun eigen bestwil!
Ik denk dat ik toch liever mijn geld verdien met werken – werkpaard dat ik er ben – maar het eerste miljoen laat nog op zich wachten.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Je eerste miljoen, hard voor werken of winnen?

  1. Nou, als de Euro omgezet wordt in guldens, zullen hier ook wel wat meer miljonairs rondlopen hoor. Kijk maar eens naar de huizenprijzen hier in Nederland. Tja, een miljoen winnen of er voor werken? De kans dat je wint is zo miniem, maar sla ik zeker niet af. Ik zou willen dat ik het lef had en het briljante idee om iets op te zetten, dan zou ik er ook keihard voor willen werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *