Synthetische edelsteen moissanite – een mooi alternatief voor diamant

synthetische edelsteen moissanite

Eerder heb ik al een blog geschreven over de meest bekende diamant imitatie: de alom geliefde cubic zirkonia, die kent iedereen als fijne bling bling. Maar er is nog een alternatief voor diamant die steeds populairder wordt: synthetische edelsteen moissanite. Het is een duurdere soort synthetische steen, die de hardheid van diamant goed benadert.Synthetische edelsteen moissanite

Moissanite is een daadwerkelijke edelsteen, een zeer zeldzaam mineraal. Deze steen heeft bijna alle eigenschappen van diamant. Hij is in de 19e eeuw ontdekt door iemand die Moissan heette. De steen komt niet veel voor vandaar dat de tegenwoordig verkrijgbare moissanite bijna altijd in een laboratorium is gemaakt. Als synthetische edelsteen is moissanite zo goed als perfect: de glans, de hardheid. Als imitatie diamant wordt moissanite het meest gemaakt in transparant maar elke kleur is mogelijk.
De steen is duurder dan zirkonia maar een stuk voordeliger dan een echte diamant, zeker als je het hebt over de helderheid. Hieronder dus een moissanite, maar ik weet dat alleen omdat het erbij staat.

#harrogem #moissanite 11×9 pillow

A post shared by Harro Gem by My Moissanite Inc (@mymoissanite) on

Hoe zie je het onderscheid tussen diamant en moissanite?

Voor de leek is bijna niet waarneembaar wat het verschil is. Tegenwoordig zijn er voor juweliers en handelaren speciale testers op de markt. Die geeft aan welke van de twee het is. Voor de kenner die weet waar hij op moet letten, is het verschil ook met het blote oog te zien. Moissanite heeft namelijk een duidelijke dubbele breking van het licht, terwijl het licht van de diamant enkel breekt.

Ik vind dit een schitterende ring, met maansteen en een kleine moissanite, heel subtiel. Hij is handgemaakt. Ik heb op de site gekeken en ze hebben prachtige ringen en ook nog betaalbaar.
Tot nu toe heb ik er nooit kralen van kunnen ontdekken, maar bijvoorbeeld zirkonia kralen zijn ook vrij duur, veel duurder dan de puntstenen. Diamant kralen bestaan ook, maar dan is het eigenlijk altijd de ondoorzichtige en gekleurde variant. Op de facetgeslepen kralen zie je de reflecties heel goed. Groene, grijze of zwarte diamant kralen zijn prachtig, maar je hebt nooit die doorzichtige schittering.Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

5 gedachten over “Synthetische edelsteen moissanite – een mooi alternatief voor diamant

   1. Goedemorgen,

    Zelf heb ik losse moissanite stenen.. voor mn vriendin in eerste instantie, maar mocht u geinteresseerd zijn heb ik stenen met dezelfde hardheid als diamant (moissannite/lab diamant) voor een interessante prijs.

    Juwelier test de labversie gewoon als diamant

    Ik bied ze aan voor een fractie van de prijs van diamant met certificaat.
    Bij interesse jasper_210@hotmail.com

    1. Aan dat soort volksverlakkerij doe ik niet. Ik zet er altijd bij wat het is. Het is echt, of het is niet echt.
     Maar knollen voor citroenen verkopen, echt niet!

 1. Ja, prachtig! Als ze maar schitteren vind ik het al mooi! Ik heb nog nooit van moissanite gehoord, maar als ik het zo zie: Moissanites are also a girls best friend!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *