Nieuwe visjes voor de vijver en al gelijk getraumatiseerd!

visjes voor de vijver

Aangezien de reiger aan het begin van de winter had gedineerd bij ons kleine vijvertje, was het daar zielig visloos. Er zat ook geen net overheen, dat was duidelijk een verkeerde inschatting.
Maar nieuwe ronde, nieuwe kansen dus wij hebben gisteren nieuwe visjes voor de vijvers gehaald, bij Spronk in Goch, der Teichprofi!. Daar komen al onze vissen vandaan, bijna alles trouwens, hoewel je sommige waterplanten wel online kunt kopen.

visjes voor de vijver
Als ze nog in de zak zitten, dan is ook de gelegenheid dat je van dichtbij nog een keertje kunt bekijken…

visjes voor de vijver
Je moet de zak altijd even laten antichambreren in de vijver, zodat de watertemperatuur zich aanpast. Dan is het minder shock voor de vissen. Het zijn 3 Shubunkins en 1 soort Sluierstaart. Het is een iets dikker visje met inderdaad een flink protserige staart.

Dat was gisteren, en gelukkig had ik eraan gedacht om een provisorische netje erover te spannen, want vanochtend hadden we gelijk 4 volkomen getraumatiseerde visjes! Vermoedelijk heeft er in de tussentijd alweer een reiger bij staan kijken! Akkie jaagt er geregeld eentje weg uit de tuin, maar ze zijn super hardnekkig.

Er was geen vis meer te zien, na een tijd turen zag ik er eentje verstopt zitten onder een steen. Toen Dave wat door het water roerde, bleken de andere ook nog ergens onder te zitten. Zielig hoor. Dus helaas moet er voorlopig weer een net over, tot het oppervlak voor de helft is vol gegroeid. Dan kunnen ze zich gemakkelijk verbergen voor de reiger.

Hopelijk voelen ze zich dan ook weer veilig genoeg om zich te laten zien of om over te gaan tot voortplanting. Babyvisjes, zooo schattig!
De kikker zat er ook nog in!

3 gedachten over “Nieuwe visjes voor de vijver en al gelijk getraumatiseerd!

  1. Mijn zus werd ook altijd gek van de reigers in haar tuin… ik denk dat een net spannen het enige is wat werkt.
    Visjes vind ik ook altijd schattig en rustgevend om naar te kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *