Welke boodschappen koop ik altijd in Nederland?

nederlandse boodschappen

Na de blogs over de overheerlijke Duitse producten en de voordelige duitse supermarkten moet ik ook vertellen over de boodschappen die je beter in Nederland kunt kopen (naar mijn smaak dan). Sommige artikelen kun je of niet in Duitsland krijgen of ik vind ze niet zo goed/lekker als de Nederlandse varianten.
De artikelen in het plaatje hierboven als illustratie, die heb ik zo uit keukenkastjes gerukt.De expat’s favoriete boodschappen

Natuurlijk gaan ook de export favorieten in mijn winkelwagentje: hagelslag en drop in elk geval. Ik kan wel zonder stroopwafels leven trouwens. Verder koop ik de Indonesische producten graag in Nederland: de Conimex-mixjes en boemboe’s, satésaus natuurlijk. Dat is geheel onbekend in Duitsland, soms zie je het wel bij de Chinees (Erdnußsose) maar dat is een afrader. Smaakt heel anders en is vrij dun. Ik maak ook wel eens zelf satésaus, met pindakaas (maar dat moet je dan ook in Nederland halen).
Ook gewone yoghurt in een literpak haal ik Nederland, die heb je niet in Duitsland. Overige boodschappen: voor Dave haal ik vleesbelegjes (filet americain, kipkerrie salade, gebraden gehakt e.d.) en Nederlandse thee met smaakje. De Duitse theetjes hebben vaak zo’n zurige smaak, dat vind ik niet zo lekker. Ze hebben wel weer leuke namen, zoals Heiße Liebe enzo. 🙂
En altijd een blok Nederlandse kaas want de Duitse kaas die zogenaamd uit Nederland komt smaakt anders, de exportkaas wordt blijkbaar net iets anders gemaakt.

Schoonmaakartikelen

Ik ben een groot fan van de  ouwe vertrouwde Biotex! Hier thuis hebben we geregeld “organische” vlekken, met al die huisdieren, en dan is de Biotex voorwas toch niet te overtreffen. Iets met die enzymen in het poeder. Bij mijn weten is daar geen Duitse variant van.
Ten tweede: bleek! In Duitsland is geen echte chloor verkrijgbaar, vanwege strenge milieuwetgeving. Dat maakt bepaalde schoonmaakklusjes onhandig. Dat is trouwens ook een product dat Duitsers graag in Nederland kopen, die missen dat ook. Dus daar gaat de wetgeving aan pragmatisme ten onder. Omdat chloor niet mag, zijn andere producten zoals bijvoorbeeld schimmelverwijderaars ook niet zo effectief. Wij gaan daarvoor de grens over om HG in te kopen.

Verf & beits

Ook hier is door strengere milieuwetgeving met name de Duitse buitenverf en beits minder goed. In de eerste twee jaren heeft mijn schoonvader divers schilderwerk aan ons huis gedaan, kozijnen en dergelijke. Daarvoor hadden we Duitse beits gekocht maar dat was na 2  a 3 jaar al helemaal kaal. Dus kopen we dat ook in Nederland, lekker dikke Koopmans.
Ons tuinhuisje hebben we met Zweedse houtverf geschilderd, dat is ook een natuurlijk product en dat houdt perfect.

tuinhuisje2

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

Loading

6 gedachten over “Welke boodschappen koop ik altijd in Nederland?

    1. Vast niet! Maar laten we hopen dat er niemand van de chloor-politie aan onze wc-pot komt ruiken. Dat is trouwens geheel voor eigen risico. haha 😀
      Maar rookworst hoort er eigenlijk ook bij ja. Je hebt in Duitsland veel worst maar die niet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *