Dingen die stom zijn, lekker ergeren aan petpeeves!

Ik zag bij andere blogsters dat ze een blog schreven over dingen waar ze zich aan ergerden. HÈ LEKKER!
Dat ga ik ook doen vandaag. Ik vind “petpeeves” zo’n mooi woord daarvoor: “lievelings-ergernissen”, waar je je met veel genoegen aan ergert. Elke keer weer.
Komtie hoor!

 • Verkeersdingetjes natuurlijk. Automobilisten die op de snelweg een vrachtwagen inhalen en dan niet de maximum snelheid rijden. Als je links zit, moet je gewoon 120 rijden.
 • En dan die borden op de snelweg: 90 km p/u. En dan in kleine lettertjes eronder “alleen bij nat wegdek” of “over 250 meter”. JOH! Tegen de tijd dat ik dat bord heb gelezen, ben ik al 250 meter verder. En vol op de rem trappen lijkt me niet aan te raden, met dat optioneel natte wegdek.
 • First world problem: verpakkingen met plastic afdekkertjes die je keurig bij het daarvoor bestemde lipje opentrekt en dan trek je ALLEEN het lipje eraf! Grrr
 • Andrelon komt bij mij niet in huis vanwege mega irritante reclame.
 • Wielrenners, zo’n kluitje hardrijdende gekken in gladde pakjes. Als ik die aan zie komen tijdens de wandeling, dan duik ik met honden en al subiet het veld in. Meestal remmen die lui nergens voor, gaan niet aan de kant en zijn ze nog gevaarlijker dan auto’s. Laatst las ik ergens online “wielrenners aangereden” en dan denk ik “begrijpelijk”.
  Toegegeven, af en toe krijg ik ook een paar keer “BEDANKT!” toegeroepen als ik in het veld sta, want het zijn namelijk altijd Nederlanders.
 • De reclame bij Spotify waarvan het geluid altijd 5 keer harder gaat dan het door mij ingestelde volume. Dat heb je soms op tv ook.
 • Ik hou ook niet van vlogs met tutorials trouwens, geen geduld voor. Als er een uitleg is met ingebed filmpje, dan klik ik gelijk weg. Als ik het niet kan lezen, hoef ik het niet.
 • Mensen die zich niet aan hun afspraak houden. “Welke mondelinge afspraak? Ik naai je een oor aan terwijl ik net doe alsof ik niet weet waar je het over hebt”.
 • Mercurius retrograde natuurlijk, wat een lul van een planeet.
 • Tot slot de in principe allerliefste huisdiertjes. Maar je hebt van die momenten dat je net naar bed wilt gaat, alle onderhoudswerkzaamheden zijn gepleegd, de tanden zijn gepoetst, je hebt een fris en ingevet gezichtje en dan “BLEEEEEEEERGH”!! Een streep kots ter lengte van je voet. Bedankt he.
 • Oh ja, muggen, die zijn ook heel stom!

Natuurlijk denk ik dan daarna “ZÈÈÈN” maar dat lukt meestal niet meteen. Ik heb daarvoor wel een hele goeie visualisatie trouwens, die staat op het Kralenkwartsblog: een kleine meditatie om je eigen energieveld te herstellen. Heel praktisch. Ja ook een goeie tip voor mezelf, ik weet het. 🙂

Wat zijn jouw petpeeves? Gooi het eruit! 🙂

4 gedachten over “Dingen die stom zijn, lekker ergeren aan petpeeves!

 1. Zennnnnnnnn mennnnnnnn daar krijg ik toch de kriebels van En van die wielrenners die de héle breedte van de weg nodig hebben. En van automobilisten die vinden dat de ander altijd fout is of stom doet of stom is….. (en dan naast zo’n automobilist zitten……)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *