Mercurius retrograde struikelt weer door ons leven!

En schopt van alles om. Ook als je niet bekend bent met astrologie, dan herken je vast de periodes van Mercurius retrograde die een paar keer per jaar voorkomen. Dat zijn de tijden dat iedereen elkaar verkeerd begrijpt, mailtjes mis gaan, bagage kwijt raakt en je steeds diezelfde kleine teen aan datzelfde kastje stoot. Afspraken gaan mis en je hebt een verhoogde kans op kapotte computers en mobieltjes.
Wat is dat dan? De planeten bewegen zich zachtkens door het heelal, met enige invloed op ons leven. Mercurius is de planeet die gaat over communicatie, helder denken en reizen. Het is een relatief snel bewegende planeet en Mercurius heeft 4 periodes in het jaar dat hij achteruit lijkt te lopen ten opzichte van de aarde. Dat is niet echt zo, maar de aarde lijkt hem dan in te halen.
Op het moment zitten we er middenin, en deze periode duurt nog tot (en met) 22 september.
Hoe ziet dat eruit? Meestal in een hele reeks kleine (soms helaas een enkele grote) dingetjes die mis gaan. Ik was er deze keer niet zo op bedacht, maar vanmorgen viel mijn kwartje en ja hoor. Ik heb zelf de afgelopen dagen al de nodige verkeerde mailtjes geproduceerd. Ik had een klant gemaild om te zeggen dat iets niet op voorraad was. En zij gaf antwoord dat het door mij voorgestelde vervangende product prima was. Kwam ik een uurtje daarna erachter dat ik aan de verkeerde klant had gemaild!
Een erger probleem had ik op maandag. Een klant mailde dat ze ontevreden was met haar bestelling omdat er iets niet bij zou zitten. Ik reageerde een uur later om het uit te leggen, er was niks aan de hand, ze had niet goed gekeken. Maar dat was blijkbaar te laat want toen had ze al een hele negatieve review voor Steinperlenwelt achtergelaten bij Trustedshops. Daar gaat onze wunderschöne Rating met bijna altijd 5 sterren! Door één slechte Bewertung ging hij van 4,94 naar 4,86 en het kost handenvol goede Bewertungen voordat dat weer omhoog gaat.

Dave heeft de letterlijke variant van Mercurius retrograde want die heeft een ontstoken teen. Hij had een ingegroeide teennagel, die is vorige week behandeld, maar blijkbaar ging dat niet goed. Het is vet ontstoken allemaal (nee geen plaatje, heel gek) en hij moet vanmiddag weer naar de dokter. Hij kan dus niet vooruit, letterlijk.

Hoe overleef je Mercurius Retrograde?

Ik vind dat het al helpt als ik weet dat het weer zo ver is. Een soort onvermijdelijk iets, dat ook weer over gaat. Ten tweede is het goed om niet alles persoonlijk op te vatten. Dikke kans dat iemand in deze periode een beetje uit de bocht vliegt en iets zegt dat ie liever binnen had gehouden.
Het is ook een goede tijd om een beetje te navelstaren en onafgewerkte zaken af te handelen. Als je niet naar zee kunt, dan kun je wel je netten repareren. Elke dag een beetje mediteren, of tenminste tijd inbouwen om te lummelen. Daar fleur je van op. En maak een back-up van je bestanden en foto’s!

De volgende Mercurius retrograde is van 19 december tot en met 8 januari volgend jaar, lekker met de kerst!
Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

6 gedachten over “Mercurius retrograde struikelt weer door ons leven!

  1. Ik keek direct naar de datum… tot 22 september? O nee!
    Ik had er nog nooit van gehoord, maar ik heb de laatste week dat gedoe met mijn blog.. ik ben nauwelijks vooruit te branden. Ik moet mailtjes ook 4 keer lezen voordat ik ze beantwoord. Denk dat ik maar half iets zeg of aanvul… ik ben gewoon niet scherp, zeg maar…
    Ik ga even mediteren 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *