Geld verdienen met sieraden

geld verdienen met sieraden

Hoe kan ik wat geld verdienen met sieraden die ik heb gemaakt? Waarschijnlijk denk je op een gegeven moment: “Nou heb ik wel heel veel kralen sieraden… Als ik eens wat kon verkopen!”  Dat kan inderdaad. Het is heel leuk om wat te verdienen met je eigengemaakte sieraden en ook is het een kick dat iemand anders blij wordt van jouw creatie!

Tips geld verdienen met sieraden

 • In het kort heb ik de volgende tips voor je:
  Draag je eigen sieraden altijd. Op die manier krijg je er aandacht voor en kun je gelijk ingaan op vragen. Soms zoeken iemand net zoiets maar dan in een andere kleur. Dat kun je dan aanbieden om te maken.
 • Als je al een flinke voorraad sieraden hebt die je niet draagt, dan kun je eens een sieradenparty houden. Dat is een soortgelijk concept als een tupperware party. Idealiter vraag je iemand anders om hem voor je organiseren, dan hoef je zelf niet ook gastvrouw te zijn. Natuurlijk krijgt de gastvrouw hiervoor een leuke korting op een sieraad naar keuze.
  Dit is een laagdrempelige manier om mensen eens te laten kijken en passen. Zorg voor voldoende keuze voor elke portemonnee en neem een paar handspiegels mee.
  Lees meer hierover in het artikel “Sieradenparty houden”.
 • Maak een eigen merk van jezelf. Bedenk een naam en laat visitekaartjes drukken. Tegenwoordig is dat heel voordelig te regelen via vistaprint.nl.
 • Zorg ervoor dat je sieraden een eigen stijl hebben, iets wat ze uniek maakt. Zorg dat je op de hoogte bent van actuele trends (kleuren bijvoorbeeld) maar volg je eigen smaak. Dan trek je de mensen aan die van jouw soort sieraden houden.
 • Open een webshop voor je sieraden. Via het internet bereik je veel mensen die anders buiten je scope zouden vallen. Het hoeft niet duur te zijn maar het is zeker een BULT werk. Voor je je webwinkel in de lucht hebt, ben je al een knappe tijd verder. En dan moet je nog ervoor zorgen dat je gevonden wordt via google, dat heet SEO. Dit is iets wat je zelf kunt doen, maar je moet je er wel in verdiepen. Vandaar dat het tijd kost.
 • Trek de stoute schoenen aan en stap op een boetiek af waar je denkt dat je sieraden bij zouden passen. Ikzelf heb nooit zoveel lef gehad maar in combinatie met kleding zijn sieraden natuurlijk heel goed te verkopen. Zorg ervoor dat je dan goede afspraken maakt met de eigenaar van de winkel of galerie.
 • Tot slot: denk van te voren goed na over de prijsstelling van je sieraden. Geld verdienen met sieraden is leuk maar je wilt het ook niet te voordelig verkopen. Misschien dat je eerst niet zoveel durft te vragen maar je kunt beter gelijk goed insteken dat later omhoog te moeten gaan met de prijs omdat het niet kostendekkend is.
  De links verwijzen naar artikelen op armande.net waar meer over dit onderwerp te vinden is.
  © Armande Borghardt – De Blije Ekster

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *