Auto invoeren naar Duitsland

auto invoeren naar Duitsland

Waarom zou je een auto willen invoeren van Nederland naar Duitsland? In Duitsland zijn auto’s toch goedkoper? Ja dat klopt op zich, maar dat geldt niet voor -alle- auto’s. Nieuwe en jongere auto’s zijn in Duitsland inderdaad een stuk goedkoper om aan te schaffen dan in Nederland. Echter, als we het hebben over echt oudere auto’s, die zich zo’n beetje aan de onderkant van het marktsegment begeven, dan wordt het plaatje opeens anders.  Dan wordt een auto invoeren naar Duitsland gelijk een stuk interessanter.

Omdat in Duitsland de Tüv (dat is de duitse APK) een stuk strenger is, worden oudere auto’s daar veel sneller afgekeurd dan in Nederland. De kosten om een oudere auto door de Tüv te krijgen zijn veel hoger, omdat de auto gewoon een goede staat van onderhoud moet hebben. Kort gezegd, de oude auto moet in een net zo goede staat zijn als een 5 jaar oude auto. Je moet dus meer geld in je oude auto investeren om hem in een goede staat te houden en hem zo weer door de Tüv te krijgen.

De degelijkheid van de duitse TüV

Een aantal voorbeelden waarop de auto afgekeurd wordt: Zwetende schokdemper? Milieudelict en dus moet je de schokdempers vernieuwen. Olielekje? Duidelijk ook een milieudelict, dus laten repareren. Vocht in de lampen? Dat tast het lichtbeeld en dus de veiligheid aan. Dat betekent: lampen repareren of vernieuwen. Geen verbandtrommel of gevarendriehoek in de auto? Kopen. En zo zijn er nog wel meer dingen te bedenken waar in Nederland niemand moeilijk over doet bij de APK. Daarbij is ook nog zo dat in Duitsland alleen een zogenaamde “Meister” (hogere opleiding nodig, met minimaal 3 jaar ervaring) een Tüv afname mag doen. De controle op gesjoemel is ook nog eens veel hoger.

Daarom kost in Duitsland een auto  met nog een tijd Tüv erop, (nieuw is die 2 jaar geldig) al snel € 1250,-. Dan maakt het nog niet eens echt uit wat voor merk en type auto het is en hoeveel kilometers er op de teller staan. Een auto die een beetje leuk uitgevoerd is (bijvoorbeeld met elektrische ramen en spiegels, airco, etc) gaat dan al snel richting de € 1750,-. Dus dat is wel even wat anders dan “snel een auto van marktplaats trekken voor een jaartje”.

Deze situatie kan er dus voor zorgen dat het wel interessant is om een (goede!) auto naar Duitsland in te voeren. Bijvoorbeeld een auto die overgebleven is van een familielid, of die je kunt overnemen van een vriend voor een leuk bedrag. Lees hier meer over hoe het auto importeren naar Duitsland in zijn werk gaat. Of over een auto kopen in Duitsland.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *