Ik heb al een aantal keren geschreven over het schrijven van teksten, omdat goede content heel belangrijk is voor de SEO van je website. Er is verschil in de soorten teksten van je website. Voor de FrontPage wil je een wervende, correcte tekst hebben, die precies weergeeft wat de bezoeker op je site kan vinden. Het moet de lezer gelijk duidelijk zijn wat hij aan je site heeft en waar hij dat kan vinden.
Voor SEO-teksten, een tekst die verwijst naar je website, komt het iets minder precies. Dat moet een logisch en duidelijk verhaal zijn, dat met de juiste keywords naar je site verwijst. Op deze manier promoot je de niche van je webshop.
Er zijn ook enorme verschillen in prijs die voor die teksten worden gevraagd. Als je zelf teksten schrijft bij textbroker, krijg je net iets minder dan 1 cent per woord. Als je een professionele tekstschrijver inhuurt, dan betaal je een bedrag vanaf 45 cent per woord. Dan krijg je, mag ik aannemen, veel inspraak in de soort tekst, waarbij elk woord belangrijk is. Je snapt, dit is de keuze voor een tekst voor de FrontPage.
Tekst laten schrijven bij Textbroker
Mijn Nederlandse teksten schrijf ik natuurlijk zelf. Maar ik heb ook een Duitse blog voor Steinperlenwelt. Die schrijf ik ook zelf, maar die tekst wordt altijd voor me nagekeken door een liebe Freundin aus Leipzig. Want foutloos Duits schrijven, is toch nog een brug te ver.
Vorige week heb ik eens een stukje tekst laten schrijven op de Duitse Textbroker site, een algemene tekst over het maken van sieraden. Als het echt een handleiding voor een sieraad is, dan schrijf ik het zelf. Maar soms mag het best een beetje algemeen zijn voor SEO.
Dus heb ik eens een open opdracht ingeschoten bij Textbroker.de. Je maakt een account aan en je zet een bedragje in je tegoed, dat moet minimaal 25 euro zijn als je met PayPal betaalt. Daar krijg je meerdere teksten voor in principe.
Voor je opdracht bepaal je dan wat je eisen zijn: welk tarief, hoeveel woorden, het onderwerp natuurlijk en ook of je bepaalde keywords terug wilt laten komen in de tekst en hoe vaak. Je kunt ook aanvullende eisen erbij zetten: of de lezer met u of je moet worden aangesproken etc.
Je kiest de deadline, gemiddeld is dat 3 dagen. En hoppa, daar gaat je opdracht. Je weet als opdrachtgever niet wie je tekst gaat schrijven. Dat is degene die hem als eerste oppikt. Zodra de tekst klaar is, krijg je hem ter beoordeling voorgelegd. Daarop kun je aanpassingen aanvragen, of geheel afkeuren. Als je niet binnen 3 dagen reageert, wordt de tekst automatisch goedgekeurd.
Dit is het worden: Schmuck selbst machen ist Trend. Prima algemene tekst, er zaten wel teveel uitroeptekens in, ik heb er zeker 6 weg gehaald. Maar dat is snel gefixt. De plaatjes heb ik erbij gezet natuurlijk, uit eigen archief, net als de linkjes.
Deze tekst kostte mij € 6,47. Ik vond dat zeker good value for money. De schrijfster heeft daarvan ongeveer de helft gekregen.
Is een tekst laten schrijven een goed idee?
Jazeker. Textbroker is heel laagdrempelig en vrijblijvend. Het is superhandig als je zelf niet gemakkelijk formuleert, of er gewoon geen tijd voor hebt.
Het is ook een praktische manier om in één keer veel teksten te laten schrijven. Als je in één keer 10 opdrachten uit zet bij textbroker, dan kun je zeker zijn dat die door verschillende mensen worden geschreven. Dat komt de diversiteit ten goede.
Ten tweede is het optimaal om teksten te laten schrijven in een andere taal. Een goed lopende tekst schrijven in een andere taal is best lastig. Ik zie geregeld houterige Engelse teksten, omdat iedereen denkt dat ie best Engels kan. Not.
Als je specialistische teksten zoekt, of echt een optimale tekst voor je website, dan zou ik in een hoger segment een tekst laten schrijven. Online vind je heel veel tekstschrijvers, en hun werk is per definitie te zien in hun portfolio.
Wie schrijft, die blijft.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!
[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]
Zo had ik het nooit bekeken, het kan ook andersom natuurlijk. Op een event was een meisje aan wie ik vroeg.. ben jij ook een blogger? Nee, zij was een mysterie blogger. Een wat? Zij schreef dus voor bloggers die geen tijd hadden om artikels te schrijven.
Dat vond ik wel een raar idee, die schrijf ik liever zelf, zeker als het om reviews gaat. 🙂
Oh wat een grappig woord, een mystery blogger! Dat ben ik dan zelf ook want ik heb inmiddels diverse teksten geschreven voor de echt grotere blogs, met niet mijn naam erbij dus. Maar dat wordt inderdaad veel gedaan.
Ik zou dat als bezoeker niet zo leuk vinden. Ik kom meestal echt voor die blogger, zou niet voor het lapje gehouden willen worden.
Bij een grotere blog of blog met meerdere schrijvers valt het niet zo op. Als je altijd een vaste blogger leest, dan zou je het verschil in schrijfstijl moeten kunnen zien.
Toevallig ben ik van de week benaderd door iemand die een stukje wilde schrijven. Eerst denk ik dan, ja hoezo en was ik nogal sceptisch. Maar ik vroeg van alles en kreeg ook netjes overal antwoord op en hij stelde voor om een draft te schrijven. Die heb ik net binnen en ik moet heel eerlijk zeggen dat het er goed uitziet. Ik vind dit wel handig, want voor mij komt er een moeilijke tijd qua gezondheid aan, en zo heb ik wat reserve!
En zit er geen addertje onder het gras Nancy? Zoals een follow link naar zijn bedrijf of website?
Leuk om het te lezen vanuit het perspectief van de opdrachtgever!
Ik heb zelf een paar teksten geschreven voor Textbroker, maar de verdiensten zijn vergeleken met mijn blogs zo laag dat ik mijn tijd liever in mijn blogs steek.