Last minute kerstkaarten maken, het kan nog!

Ik ben dit jaar ook superlaat met het versturen van kaarten (sorry familie en vrienden) dus voor mij is het ook last minute kerstkaarten maken. Hoe begin ik daar altijd mee?
Eerst schuum ik door al mijn laatjes en bakjes, om te kijken wat ik allemaal nog heb aan knutselmateriaal. Aan de hand daarvan kun je bepalen wat je kunt gaan maken. Ik heb altijd wel het nodige aan papier liggen, wegens mijn verslaving aan het kopen van papier. Ik heb van vorige jaren ook veel blanco kaarten met bijpassende enveloppen. Dat is helemaal gemakkelijk want dan past het gelijk al bij elkaar. Op de één of andere manier heb ik altijd een overschot aan enveloppen.
Ik kom bij die zoektochten ook altijd kerstkaarten van andere jaren tegen, dus ik denk dat ik in principe dit jaar niks hoef te maken want ik heb nog van alles, zoals die Housemouse kerstkaarten.
last minute kerstkaarten maken

Protip: maak sneeuwvlokken!

Het knippen van kleedjes en/of sneeuwvlokken is perfect voor last minute kerstkaarten maken want kopieerpapier heb je altijd wel in huis. Dit kan met elke andere onderkleur gecombineerd worden en je hebt gelijk een kerstthema. Het knippen van de sneeuwvlokken kan je ook prima uitbesteden aan een kind, dan krijg je past echt authentieke kerstkaarten! Ik heb het sneeuwvlokken-principe ook al eens toegepast voor het maken van een kerst-raamdecoratie. Dat is ook erg leuk.

Ik heb – na enig uitproberen en het creëren van broddellapjes – gekozen voor een hartjes-thema, omdat ik nou eenmaal veel roze kaarten met enveloppen had.

De handleiding is simpel:
– knip een aantal vlokken/ kleedjes
– plak deze op kaart
– schrijf of stempel je kerstboodschap eronder
– klaar
Als je gaat plakken, gebruik dan bij voorkeur Lero fotolijm. Daarmee kun je het teveel een lijm er gewoon afrollen zonder dat het vlekt. Ik had dat niet in huis, dus ik heb gewone lijm gebruikt die ik met een tandenstoker erop heb gesmeerd. Dan heb je minder kans op geknoei met lijm.

last minute kerstkaarten maken

Een paar jaar gelden heb ik een diepte-investering gedaan in een aantal stempels met kerstthema’s en daarmee maak je op een gemakkelijke manier de kaart af. Je kunt ook heel leuk de envelop en/ of de achterkant bestempelen. Dan wordt het een mooi bij elkaar passende set.
De inktkussentjes houden zich trouwens prima na al die jaren, en gezien het feit dat ze maar één keer per jaar gebruikt worden.

Dus stempel er vrolijk op los, doe je kaarten op de bus, en je kunt met een gerust gemoed aan de kerstdis zitten!
Dit was weer een gratis handleiding van de luie knutselaar! Hier nog een idee voor snelle kerstkaarten!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Last minute kerstkaarten maken, het kan nog!

  1. Ik heb laatst wat geknutseld wat gruwelijk mislukte, hahaha. Het zag er wel grappig uit. Deze kaarten zijn heel mooi gemaakt!
    Ik heb een paar “beautybybabs” kerstkaarten verstuurd, maar niet heel veel. mijn kerstzegels zijn nog lang niet op.. (wat zijn die overigens duur geworden!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *