Life hacks, heeft het internet gelijk of niet?

Ik ben dol op life hacks, van die tips over hoe je iets handig op kunt lossen. Die vind je tegenwoordig bij bosjes via internet, terwijl dat vroeger voornamelijk van die dingen waren als “zo doen wij dat bij ons in de familie”. Nu kan dat met de wereld worden gedeeld.
Ik had ernaar gezocht omdat ik een oplossing zocht die het slordig rondlopen van kattenbakkorrels voorkomt. Nu Roosje steeds een beetje dementer wordt, durft ze ook niet meer goed naar buiten. Haar wereldje wordt kleiner. Dus toen ze in de hoek van de kamer ging plassen, heb ik als de donder twee kattenbakken neergezet. Godzijdank snapte ze dat gelijk. Die andere twee ook helaas maar ja.
Maar voor dat rondlopen van de korrels als ze eruit stappen, heb ik nog geen oplossing gevonden. Als iemand nog een tip heeft, dan hoor ik dat graag!
Andere life hacks probeer ik altijd graag uit, met wisselend succes.Life hacks voor sieraden maken

Als het gaat om sieraden, heb ik al een paar lifehacks gepresenteerd. Bijvoorbeeld een handige manier om het slotje van je armband vast te maken. Of voor het maken van aan tangengarage, zie hierboven.

life hacks

Knutseltips cq life hacks met toiletrollen zijn ook geweldig, ik heb al eens een blog geschreven over het maken van kadoverpakking met wc-rolletjes.
Ik heb ook veel schik van de tip om een paperclip te gebruiken voor een rol plakband. Dan hoef je niet steeds een hoekje om te vouwen en je hebt toch gelijk een beginnetje.

Niet alle life hacks zijn een succes trouwens. Ik las een keer dat je HEEL handig lente-uitjes opnieuw kon opkweken. Je koopt zo’n bosje met lente-uien. Je gebruikt de stengels en de onderkant met de worteltjes zet je dan weer in een laagje water en dan groeien daar nieuwe stengels uit.
Ja vast wel. Maar… je moet het dan niet erg vinden dat A.) je keuken non-stop naar rauwe uien ruikt. En B.) dat je elke 2 dagen dat laagje snotwater moet verversen. Hetzelfde schijnt te werken voor het opnieuw laten groeien van sla, maar daar heb ik me niet meer aan gewaagd.

Er zijn tegenwoordig diverse sites waar je heel veel tips kunt vinden. Dit vond ik wel een heel handige kersttip, voor het opbergen van kerstballen (als ze niet al te groot zijn). Dit vereist wel enige voorbereiding want je moet in de loop van het jaar een voorraadje lege eierdozen verzamelen.

Heb jij een ideale life hack? Ik ben heel benieuwd!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

5 gedachten over “Life hacks, heeft het internet gelijk of niet?

  1. Bij ons valt het wel mee met de korrels die ze meenemen uit de kattenbak.. misschien andere korrels erin doen?
    Die van een armbandje omdoen vind ik een handige.. mij lijkt het ook nooit om een slotje vast te klikken.
    Ik weet niet of het een lifehack is, maar vind dit altijd wel handig. Doe wat olie of boter in het aardappel-groenten of spaghettiwater, dan kookt het niet over. Je kan ook een pollepel op de pan leggen zag ik ooit ergens.

  2. Er zijn zoveel verschillende lifehacks, van leuke manieren om kaarsen neer te zetten tot hoe je het best kunt verven door een simpel elastiekje. Ik ben helemaal gek op lifehacks!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *