Kadoverpakking maken met wc-rollen

DIY-tip van de week: een kadoverpakking maken met wc-rollen. Ik vind het altijd leuk om met eenvoudige materialen te knutselen, van die dingen die wel ergens in huis hebt slingeren. Ik verzamel daarvoor ook verpakkingsmateriaal en dergelijke. En natuurlijk lege toiletrollen, want je weet maar nooit wanneer die weer een keer van pas komen!
Deze keer had ik een ideetje om kadoverpakking te maken met wc-rollen. Ze hebben de ideale maat voor een paar oorbellen, of een kleine armband.  Hieronder zie je de overige materialen, kadopapier en lintjes, net wat je in huis hebt.

kadoverpakking maken

Werkwijze kadoverpakking maken

Het is heel simpel. Je vouwt de ene kant van de wc-rol een beetje naar binnen, half rond.

wc rol1

Aan de andere zijde doe je hetzelfde. Als je ze dan allebei naar binnen vouwt, hebt je een behoorlijke stevige afsluiting. Hij gaat ook zeker niet meer zomaar open.

wc rol1a

Dan doe je ook de andere kant. Knijp de hoekjes even goed bij elkaar, dan zit het goed dicht.
Dan komt het leuke versierdeel! Je kunt dat natuurlijk net zo gek maken als je zelf wilt. In dit voorbeeld heb ik kerstversiering gemaakt, maar dit basisprincipe van kadoverpakking maken kun je natuurlijk voor elke gelegenheid aanpassen: verjaardag (kinderverjaardag!), kraamkadootje, trouwerij en nog veel meer.
Laat je fantasie de vrije loop. Je hebt eigenlijk naar een heel klein beetje papier of lint nodig. Dus het is een enorm milieubewuste manier van kadoverpakking maken!
Tot slot: vouw de ene kant open en doe je kadootje erin.

lege toiletrol sieraden verpakken

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Kadoverpakking maken met wc-rollen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *