It’s all in the family: Akkie en zijn zus Nosh!

~*~UPDATE: meer foto’s! Zie onder ~*~

Akkie heeft best een bijzondere achtergrond: 50% Akita Inu, 25% Husky and 25% witte herder. De pupjes in het nest zagen er allemaal anders uit en dit is Akkie’s zus Nosh!
Ze heeft een heel ander leven dan Akkie want ze woont in Amsterdam. Ze heeft wel een soortgelijk karakter volgens mij: flink dominant, not taking shit from anyone, en heel aanhankelijk naar de baas. Ik vind de blik uit de ogen ook herkenbaar.
Hier zie je ze samen als puppekes. Ze krijgen allebei altijd veel complimenten van voorbijgangers, dat het zo’n mooie hond is. Dan is men verbaasd dat het geen rashonden zijn.Akkie en zijn zus

Ik denk dat Nosh duidelijk beter gesocialiseerd is omdat ze nu eenmaal in de grote stad woont. Akkie is gewend aan velden en ruimte. Hij krijgt af en toe daadwerkelijk een konijn of fazant te pakken, en dat dan nog in eigen tuin. (Daarnet nog de reiger weg gejaagd!) Hij wil eigenlijk alleen maar jagen, dat vindt ie leuk. Dat ze dood gaan, is per ongeluk. Dan staat ie erbij te kijken van “hee het is stuk”. Maya was degene die dan de fazant van hem afpakte en hem professioneel begon te plukken: “Dat kan je eten hoor! Het is boskip.” Maar zij had in haar verleden zichzelf moeten redden in het wild, dus niks weggooien!

Nosh houdt ook van jagen zo te zien. Het baasje van Nosh is professioneel filmmaker en van de week vond ik dit geweldige filmpje van haar!

Ik moet ook erg lachen om hoe ze die andere honden weg blaft. Akkie doet dat niet, die staat of dreigend te kijken / gedraagt zich als een gewonde weerwolf aan de riem (als het een afkeurenswaardige reu is) of hij begint verlangende piep-kreun geluidjes te maken als het hem een leuke hond lijkt. Lees hier meer over de achtergrond van Akkie.
Het waren allebei geen beginnershonden denk ik. We hebben Akkie laten castreren, daar werd ie wel rustiger van. Het is een bijzondere hond, heel krachtig, heel gezond en heel sterk. Dus aan de ene kant is het jammer dat er geen Akkie-pupjes op de wereld zijn gekomen. Aan de andere kant is hij een moeilijk in de hand te houden hond en zouden zijn pups een meer dan gemiddelde kans hebben om in het asiel te belanden. En de dierenopvang zit al vol he. O ja, zoek je een nieuwe hond, kijk dan eens bij Tierheim Kranenburg! Daar kwam Maya ook vandaan.

Ik ben benieuwd wat er zou gebeuren als Akkie en Nosh elkaar zouden ontmoeten. Zou wel goed gaan denk ik, want Akkie kan eigenlijk met alle teefjes. Ook met een dominante want thuis zit ie ook altijd onder de plak. 😛

Update, ik heb een aantal nieuwe foto’s van Nosh gekregen! Er zijn wel verschillen maar ook veel overeenkomsten.
Het postuur van beide honden is hetzelfde volgens mij, dezelfde bouw en hoog op poten. Het zijn allebei hele alerte honden. De ruggen recht en het onderstel dan ook perfect werkend.


Nosh heeft duidelijk grotere oren dan Akkie. Maar kan ze ook beter horen? HAHAHA
Het is een knappe meid!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “It’s all in the family: Akkie en zijn zus Nosh!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *