Adopteer een hond van Tierheim Kranenburg, asiel zonder hokken

Een paar dagen geleden blogde Babs over de dieren die beschikbaar zijn bij dierenasiel Tiel. Wat een leuk idee dacht ik! Dierendag was toen natuurlijk al voorbij. Maar over dieren adopteren kun je natuurlijk elke dag schrijven. Onze lieve Maya kwam van Tierheim Kranenburg bij ons in de buurt, dus dat was de logische keuze. Het bijzondere van dit asiel is dat ze de honden houden als flexibele roedels, gesorteerd op maat. De honden zitten dus niet allemaal in aparte hokjes. De honden hebben de vrije loop in een grotere ruimte. Daardoor zijn ze minder gestresst en kunnen ze samen spelen.
De honden komen voor het merendeel uit het buitenland, Spanje meestal. Het zijn dus allemaal vuilnisbakkies van onduidelijke afkomst. Soms herken je er wel bepaalde rassen in. Maya was duidelijk een Duitse herder, maar ook niet bepaald raszuiver want ze had een veel te brede rug. Maar ik ben helemaal geen fan van rashonden, vaak zijn ze veel zwakker dan de rasloze honden.Adopteer een geredde hond bij Tierheim Kranenburg

Ik zou graag willen linken naar de diverse dieren van Tierheim Kranenburg maar dat kan niet want de hele site zit in een frame. 2001 belde, ze wilden hun website-ontwerp terug…
Dus ik laat een paar plaatjes zien, kijk dan vooral zelf!

chino2

willy2

oscar1

Speciale WA-verzekering voor je hond in Duitsland

In de meeste Duitse deelstaten ben je verplicht om je hond apart te verzekeren voor wettelijke aansprakelijkheid. Dat is eigenlijk niet zo onlogisch want een hond kan bijvoorbeeld een ongeluk veroorzaken. Wat wel raar is, is dat de regels per deelstaat zo enorm verschillen. In sommige deelstaten moet je alleen gevaarlijke honden of zogenaamde vechthonden verzekeren. En per deelstaat is daar dan een specifieke lijst van hondenrassen die als gevaarlijk worden beschouwd. In NRW geldt de verplichte verzekering voor honden van meer dan 20 kilo en zogenaamde vechthonden. Bepaalde rassen zijn extra duur, zoals alle pitbull-achtige honden, Bull Mastif, Dogo en ook een Rottweiler. De lobby voor de herdershonden heeft blijkbaar goed gewerkt. Hier zie dus nooit een Rottweiler, maar in andere deelstaten is dat weer anders.

Maar je kunt dus rustig een hond uit een Duits asiel adopteren en die meenemen naar Nederland. Toby, de hond van mijn schoonouders komt ook hetzelfde asiel!

toby-5-5-2012

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

6 gedachten over “Adopteer een hond van Tierheim Kranenburg, asiel zonder hokken

 1. Gossie wat en schatten zijn het! Wat goed dat ze niet in aparte hokken zitten, onze Whippet stond zo zielig in haar hok te kijken! Het zal wel te maken hebben met te weinig ruimte?
  Bij Greyhounds in Nood komen ze allemaal uit Spanje, het is ongelooflijk hoeveel honden daar in de knel zitten en dan heb ik het niet eens over de dodingsstations.. vreselijk.
  Super goed dat je hier aandacht aan besteed en ik hoop dat ze snel een baasje of bazinnetje vinden, een warme mand!
  En bedankt voor de link naar mijn blog, heel lief van je!
  (ik deel deze post op Twitter, hoop dat er een hondje geadopteerd wordt!)

 2. Wij wilden destijds ook een hondje uit het asiel, maar dat viel enorm tegen. Je kon er alleen komen kijken op afspraak en dan mocht je ook nog nauwelijks de honden zien.

  Ik weet niet of het aan ons lag, maar ze hadden echt een ontmoedigingsbeleid.

  En wij maar denken dat ze blij zouden zijn dat wij een hond wilden adopteren.

  1. Wij hebben onlangs een kater uit het asiel in Zuidwolde Gr gehaald maar ook daar gaat bezoek op afspraak; ik vind dat heel logisch, anders zouden er de hele dag mensen in en uit lopen en zo kunnen ze direct beoordelen of dier en baas bij elkaar passen. Zo houdt onze Mees absoluut niet van zijn soortgenoten en aangezien hij na als zwerver binnen gebracht te zijn nog 7 maanden in het asiel heeft gezeten is het even aan passen aan een “”normaal”” huishouden. Hij kreeg letterlijk als ondertitel mee: grote knuffel op zoek naar ruimte….het is wel een enorme slaapkop…hij ligt al de hele middag te slapen….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *