Tien redenen om een stofzuiger Henry te kopen

stofzuiger

Iedereen die mij kent, weet dat ik nooit erg blij word van huishoudelijke activiteiten. Dus het feit dat ik een blog wijd aan een stofzuiger, spreekt boekdelen. Stofzuigen is nou eenmaal niks aan. Dus je wilt er niet langer over moeten doen dan strikt noodzakelijk. Zeker niet al scheldend omdat het ding niet goed zuigt en/of dat ie niet lekker achter je aan rolt.
Wij waren heel erg toe aan een nieuwe stofzuiger. We hadden een Dyson, één van de topmodellen, maar die viel al jaren van ellende uit elkaar. Letterlijk. We hadden de slang met ducttape zo’n beetje vastgeplakt, om te voorkomen dat de stang uit de slang zakte. En hij presteerde ook niet meer al te best. Maar je went aan die dingen, dus je hebt niet door hoe beroerd hij eigenlijk is. Tot je een nieuwe krijgt.Dave doet zijn researchding

Het researchen van apparaten laat ik altijd met een gerust hart over aan Dave. Zijn conclusie was dus de Henry. De merken Miele en Dyson hebben de naam degelijke apparaten te zijn, maar helaas zijn de recentere modellen bepaald niet meer zo degelijk als vroeger. Als je reviews leest, komt steeds terug dat er dingen afbreken, vooral plastic onderdelen. Daar hadden wij bij de Dyson dus ook veel last van.
Ik heb vorig zomer een artikel van 3500 woorden geschreven over stofzuigers, wat voor soorten je hebt. Daar stond de Henry ook bij. Dit type stofzuiger wordt veel gebruikt bij schoonmaakbedrijven, dus dat is eigenlijk al een argument voor.
Neem trouwens geen snoerloze stofzuiger. Dyson heeft van die design snoerloze stofzuigers, maar wil je weten hoe lang hij het doet? Twintig (20) minuten. Daarna moet hij weer op de lader. Dus tenzij je een piepkleine flat hebt, heb je daar dus niks aan.

Waarom moet je een Henry kopen?

 1. Omdat Dave het zegt. Dat spreekt voor zich natuurlijk.
 2. De stofzuigprestatie is uitstekend en qua prijs zit de Henry in de middenklasse. Wij hebben 199 euro betaald voor de Henry XTRA via Amazon.de. Het standaardmodel is iets voordeliger.
 3. Het is een simpele vormgeving: een bak met zak onderin en de motor erop. Kan ook niet veel aan stuk.
 4. De steel is lang genoeg voor lange mensen en bovendien is hij van metaal. Dat barst dus niet gelijk. Dave en ik kunnen er allebei mee stofzuigen zonder dat we voorover gebogen moeten staan. Daar is onze rug blij mee.
 5. Het snoer is ook lang, 10 meter. Voor ons betekent dat dat we de stekker midden in het huis in het stopcontact doen en dan kunnen we zowel helemaal voorin en helemaal achterin het huis komen.
 6. De uitblaas gaat omhoog en niet zijwaarts. De Dyson blies zijwaarts en daardoor blies hij altijd pluizen onder dingen vandaan voordat je daar was. Oké, hier hebben mensen die vaker stofzuigen en/of geen huisdieren hebben geen last van. Maar voor ons is het een pluspunt.
 7. De benodigdheden zijn niet duur. Er zitten stofzuigerzakken in maar die zijn omgerekend maar één euro per stuk. De inhoud is negen liter dus je hoeft ze ook niet om de haverklap te vervangen.
  Er zit een motorfilter in, die kost 15 a 20 euro, maar die hoeft maar eens in de vier jaar te worden vervangen.
 8. De stofzuiger lijkt dikkig maar hij neemt niet veel plek in beslag. De Dyson was onhandiger in de kast.
 9. De stanghouder werkt echt. Je kunt je steel rechtop aan de stofzuiger vastzetten en dan kukelt ie niet om. Dat komt waarschijnlijk ook door Henry’s ronde rompje.
 10. Het vrolijke gezichtje van de Henry werkt gelijk aan de verbetering van je humeur, zelfs als je moet stofzuigen.
Iedereen is er blij mee gewoon.

De proef op de som

Met al onze huisdieren hebben wij vrij snel een harig en pluizig huis. In de gang hebben we een droogloopmat. Die is erg praktisch voor vieze hondenpoten, maar de haren kleven er verschrikkelijk aan vast. Daarom hebben we voor de Henry XTRA gekozen want die heeft het voor ons belangrijke accessoire van een turboborstel. In het mondstuk draaien kleine borsteltjes rond en die tillen de haren gewoon omhoog en de stofzuiger in. Ideaal voor kleden (zoals de nieuwe van de Poco).
Gisteren deden we de droogloopmat als test en in ÉÉN streep kreeg de Henry die schoon! Een bijna orgastisch genoegen. Ik kon een “OOOOOOOOOOH HENRY” niet onderdrukken. Dave ook niet.
Omdat ik zo paf stond van de reinigingskracht ben ik vergeten daar foto’s van te maken. Dus heb ik dat net gedaan bij een ander kleed, in de kelder. Dit is een wollig kleed met goed ingelopen pluis en haar… En je ziet de foto als bewijs. Dit was in twee keer, heen en weer. En je ziet er een duidelijke baan in.

Kortom, een ronkende review want we zijn er blij mee. Nou ga ik bijna met plezier stofzuigen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

18 gedachten over “Tien redenen om een stofzuiger Henry te kopen

 1. ‘OOOOH HENRY’ hahaha! Ja zo wordt het leuk natuurlijk, dat stofzuigen! Wij zijn ook aan een nieuwe toe (heb ook Dyson), dus ik ga deze mee in de opties zetten!

  X Lazy Bird

 2. hahaha geweldig! Wij hebben deze stofzuiger ook op de zaak. Wanneer ik thuis aankom met een stofzuiger met ogen en een naam wordt ik vierkant uitgelachen. Maar een ding is zeker: hij doet zijn werk!!

 3. Leuk beschreven. Ik heb ook vaak getwijfeld over deze stofzuiger. Ik val altijd voor design en prijs en kies dan altijd de verkeerde. Dombo die ik ben Ik hoor hier vaak veel goed over!

  1. Ja, als je voor design gaat, dan wordt dit ‘m niet. Maar ik ben altijd praktisch in die dingen, vooral als het een apparaat is dat toch voornamelijk in de kast staat.

 4. Alleen omdat vrolijke gezichtje zou je hem al kopen. Mijn dochters vinden hem geweldig. Wie weet koop ik hem daarom ook wel, zodat zij wat vaker willen stofzuigen, hahaha

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *