Gek op een buitenlandse supermarkt!

buitenlandse supermarkt

Van de week moest ik in winkelcentrum Dukenburg zijn en daar bleken ze een fijn exotische buitenlandse supermarkt te hebben. Daar ben ik namelijk dol op, wat ze in het buitenland in de supermarkt hebben liggen. Ondanks globalisering is het aanbod aan voedsel per land nog altijd heel verschillend. De Duitse supermarkt heeft inmiddels haast geen geheimen voor me, maar de Aziatische supermarkt des te meer.
Dave moest werken van de week en zijn werk is vlakbij Dukenburg. Om van een zakelijke ING-rekening af te komen, moest we ons gezamenlijk vervoegen bij een ING-kantoor. Ze doen net alsof je dat ook online kan doen, maar dat is een wassen neus. Je krijgt bericht, maar er komt niks van. Kortom, ik had mijn pas al doorgeknipt, maar de rekening bleek nog te bestaan.
Wij hadden die rekening alleen voor iDeal, maar we zijn inmiddels overgestapt naar Mollie voor dat soort betalingsmogelijkheden. Dikke aanrader. ING dikke afrader.
Dus wij hebben twee man sterk die rekening laten opheffen, een broodje gegeten bij de lunchroom en vervolgens heb ik nog wat rondgeneusd.

Exotische buitenlandse supermarkt

Dukenburg was vroeger leuker, tenminste in mijn herinnering (jaren 80). Maar ze hebben dus ook een Aziatische supermarkt – Amazing Oriental – en dat was erg leuk. Hele rijen met schappen met dingen waar ik niks van snapte. En/of de naam meekreeg, maar geen enkel idee had wat je er dan mee moest. Dried Lotus roots, schiet mij maar lek.

Het grappige was, ze hadden ook een schapje met Amerikaanse artikelen. Ik zag Jif pindakaas bijvoorbeeld. Geen idee wat je met die Kool-Aid dingen moet doen. Misschien om ranja te maken? De marshmellow fluff zal voor op brood zijn, denk ik.

Ik heb wel deze gekocht. Als ze Reece’s pieces hadden, had ik die genomen. Dat is ook zo’n kreet uit films en series. Net als pop-tarts, die moet ik nog proberen.

Uiteindelijk heb ik van alles aan Ramen noodles meegenomen, diverse smaakjes voor Dave. Ook vegetarisch voor mezelf. Met toevoeging van groente, kip en/of eitje maak je er gemakkelijk een maaltijd van. Plus wat Indonesische mixjes.
Ik kocht ook deze hot saté-mix, echt iets voor Dave. De uitleg was me niet helemaal duidelijk. Het is 200 gram aan product, en er staat dat je het op moet lossen in 0,2 liter water. En naar smaak nog laten inkoken. Dat lijkt me lastig. Volgens mij is dat te weinig water voor de hele verpakking, dus ik zal het de volgende keer eens gedeeltelijk proberen. Maar als iemand tips heeft, hou ik me aanbevolen.

Tot slot heb ik natuurlijk twee verse Indonesische maaltijden meegenomen van de toko die aan het begin van de winkel zit. Daar hebben ze ook veel keus voor vegetariërs en groente-gerechten. Hete vleesjes erbij voor Dave en klaar!

Wat is jouw favoriete buitenlandse product?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

19 gedachten over “Gek op een buitenlandse supermarkt!

 1. Oh ik ben ook altijd zo verzot op buitenlandse supermarkten, vooral Aziatische dan! Ze hebben daar altijd van die heerlijke kruiden en groenten dat je bij ons niet tegenkomt!

 2. Ha ja ik vind dat altijd ook zo leuk. Vooral de Aziatische omdat ik daar inderdaad niets van begrijp, ik koop dan allerlei dingen om uit te proberen. Kool-Aid dronk ik vaak als kind, inderdaad een soort van limo.

 3. Omdat ik nog steeds afhankelijk ben van de regio-taxi moet ik wel naar de locale supermarkt. Maar….dat was geen punt, bleek achteraf, want wat jij beschrijft kon ik ook allemaal vinden. Helaas niet allemaal aanschaffen, want Pieter is een “gewoonte” eter. Ik ken hem niet anders dan wat hij kiest voor ontbijt: 1 boterham met pure chocolade hagelslag en 1 boterham met AARDBEIEN jam. Zelfs als we in een hotel logeren met een uitgebreid ontbijtbuffet.
  Ik heb me zelf wel verwend met enige exotische artikelen, want daar van kan ik, als ik achter de computer zit, stiekem van genieten. Pieter heeft n.l. nooit iets van computers willen weten, hij vindt ze “dóóóód-eng”, dus heb ik een mooie snoepplek!

 4. Wat kosten de pop-tarts daar? Je weet hoe je die moet klaarmaken? In het broodrooster officieel, maar 10 seconden in de magnetron werkt ook prima. Hadden ze nog meer smaken? Zoonlief is er dol op 😀

  1. Jaahaa, ze hadden meer smaken, nog 2 in elk geval. Ook eentje met chocola. De prijs weet ik niet meer en ik heb het bonnetje al weggegooid. Niet superduur denk ik.
   Er zitten er 4 in en volgens de verpakking moeten ze op de laagste stand in de broodrooster, of 3 seconden in de magnetron.

 5. Toevallig ben ik gisteren in de markthal in Rotterdam geweest. Daar hebben ze ook een aziatische supermarkt. Ik kijk altijd mijn ogen uit. De markthal is trouwens een aanrader als je van eten houdt!

 6. Hoi Armande,

  Even een tip voor jou vwb buitenlandse supermarkten. Redelijk dichtbij het winkencentrum Dukenburg in Hatert/Nijmegen is ook Dunya Internationale supermarkt te vinden, Couwenbergstraat 115. Zijn we vorig jaar geweest toen we ook toevallig in Nijmegen moesten zijn. Google er maar eens op. Van Aziatisch tot Arabisch ten van Midden-Oosten tot Balkan. O, en ik heb geen aandelen…
  Ik deel alleen je passie voor buitenlandse supermarkten, vandaar.

  Wij wonen vlak bij de Duitse grens en zijn dol op het afstruinen van alle supermarkten daar. Ook jouw tip over die Action achtige winkel in Kleve is hier goed ontvangen, gaan we binnenkort naartoe.
  Amazing Oriëntal bezoek ik altijd in Arnhem, heerlijke rare dingen. Vooral de diepvriessectie met fantastische zeevruchten en vissoorten die je veelal niet in Nederlandse winkels vindt.

  Mijn enige probleem is: ik lust ALLES, maar gelukkig word ik aardig ingeperkt doordat ik low carb eet zodat de kilo’s er niet aanvliegen.

  Ik wacht je volgende winkeltip weer met veel genoegen af! Want ook de DM en Poco Loco vinden we zeer de moeite waard. Wat is het toch leuk om vlakbij de grens te wonen en zo lekker van twee walletjes te kunnen eten.

  Groeten,
  Jennifer

  1. Hoi Jennifer, nou inderdaad! Ik merk dat lang niet iedereen dat doet. De Duitsers hebben ook niet goed door wat er handiger/beter/voordeliger is in Nederland. Ik had laatst de buren te eten en die stonden paf van die voorgekookte aardappelblokjes.
   Bedankt voor de tip van die andere supermarkt. Daar ga ik zeker nog eens heen. Ik zag dat de Duitse Trinkgut (voor dranken) een schap heeft speciaal voor Poolse sterke drank. Ook apart.

   1. Dag Armande,

    oeh, dat is een goeie! Volgende week maar eens kijken als ik er ben. Ik kan beter tegen sterke drank (gedestilleerd) dan wijn of likeur. Sowieso al omdat ik dat langzamer drink en voor mij ook het voordeel van minder absoluut alcoholgehalte vergeleken met de fles rode wijn die er in het weekend op een avond wel doorheen kan gaan. Poolse worsten zie je ook steeds meer bij bijv. de Kaufland of Edeka, die zijn over het algemeen ook heerlijk. Of van die gek gevormde Poolse gerookte kaas…. ik krijg er nu al zin in.

    Groeten, Jennifer

   2. Hoi Armande,

    Afgelopen zaterdag naar Thomas Philipps geweest. Hahaaa, wat een heerlijke winkel!
    Poeder voor Götterspeise pudding in 3 soorten gehaald, zaadjes voor de moestuin en een heel handig spuitflesje met daaraan een breeds sponsje en trekkertje voor de ramen op de bovenverdieping. O ja, een pepermuntthee van 39 ct voor 20 zakjes, gewoon lekkere thee. Verder wel opletten want sommige dingen waren daar zeker niet goedkoper. (ik heb veel prijzen in mijn hoofd zitten, echte Nederlandse hè…)

    En passant ook nog de Bio supermarkt in dezelfde Kalkarerstrasse bezocht en daar een paar producten gevonden die ik normaliter bestel via een webshop maar in de Bioladen ruim goedkoper kon aanschaffen. Binnenkort nog maar eens een keer terug naar Kleve en dan ook langs de Trinkgut voor de Poolse dranken.

    En leuk om eens een ander deel van Kleve te leren kennen, we zijn daar nog niet klaar!

    Groeten, Jennifer

     1. Even uit mijn hoofd zei mijn man dat de Gilette scheerschuim bij de DM toch wel enkele dubbeltjes goedkoper was. Verder zag ik bepaalde kruiden/specerijen die bij de Kaufland goedkoper zijn. En ja, de chips is volgens mij sowieso in Duitsland duurder dan in Nederland, gelukkig eten we dat niet vaak. Verder komt even niets meer omhoog..
      Groeten, Jennifer

 7. Wat leuk dat je daar zo’n supermarkt hebt. Wij hebben bij ons een klein winkeltje met allerlei Aziatische dingen maar dat is natuurlijk allemaal redelijk duur

 8. Ik woon in de randstad, dus Nijmegen en omstreken ligt niet voor de hadn. Maar ik weet in Amsterdam genoeg toko’s ( en in Den Haag trouwens ook ) Van die toko’s die er van buiten af uitzien als of ze niet groter zijn dan een vierkante meter…en waar je dan eindeloos in door kan lopen en dwalen. Waar de etenswaren tot aan het plafond op gestapeld liggen…hmmmm

 9. Ik ben gèk op de Toko. Hier hebben we er geen in de buurt maar ik was laatst in Maastricht en daar vond ik er eentje. Ik kan daar echt een hele poos rondsnuffelen. Die winkels vind ik zo lekker ruiken en net wat Felice zegt, de boodschappen liggen zowat tot aan het plafond, geweldig toch! Meestal neem ik wat dingen als noodles, thee en snoep mee. En als ze verse loempia’s hebben dan gaan die ook mee =D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *