Het sneeuwde, dus winterwonderland met hondjes

Dat is de wet: als het sneeuwt voor het eerst in de winter, dan zult gij een ziljoen foto’s nemen.
Het schijnt vandaag de HORROR-winter te worden in Nederland, code oranje, we gaan allemaal bijna dood. In Duitsland doen ze daar niet zo hysterisch over, tenminste niet dat ik heb gemerkt. De grote sneeuwval moet hier nog komen, prima, ik lust best nog een beetje winterwonderland. Deze plaatjes zijn van gisteren.
Blije Tinka, die wordt altijd een beetje druk van wit.

winterwonderland

Hassum. Je ziet een piepklein torentje ergens rechts, dat is de kerk. Vroeger stond er een 16e-eeuwse katholieke kerk, maar helaas is bijna verloren gegaan in de oorlog. De nieuwe kerk is een soort raar jaren-50 ding. Als je er binnen bent (één keer geweest voor een begrafenis), hebben ze aan de wanden decoratie van houtsnijwerk. Ik denk dat dat nog gered is van de oude kerk.
Ik hou altijd van die grijzige witheid van sneeuw in de lucht. Dat is de hele wereld grijzig, maar ook gedempt.

winterwonderland

Akkie zag een haas.

De hondenkar bleek niet zo’n succes in de sneeuw. Hij heeft dan ook geen winterbanden. Maar ik wilde het toch even uitproberen.

Het was maar een zeer beperkte hondenwandeling want op de terugweg ging het ook weer sneeuwen.
Hieronder zijn we al bijna thuis. Akkie is er al bijna. Die staat te kijken van “Kunnen we een beetje opschieten, want ik word nat”.

NASCHRIFT

Nadat ik dit schreef, viel er nog veel meer sneeuw. Prachtig, tenminste zo vanuit je warme huiskamer.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

9 gedachten over “Het sneeuwde, dus winterwonderland met hondjes

  1. Hier is het geloof ik zelfs code rood, op sommige plekken inderdaad oranje. En leuk hè, foto’s maken van de sneeuw? Dat moet ik ook nog doen dit jaar 🙂

  2. Beetje off-topic maar je hebt echt een leuke bril! Leuk zo doorzichtig. Leuk he al dat sneeuw, ik ben ook al gaan wandelen met de hondjes, echt heerlijk. En onze katten gingen voor het eerst naar buiten tijdens de sneeuw en die snapten er niks van, hilarisch!

  3. Onze hondjes vinden de sneeuw ook zo leuk! Kunnen echt van genieten. Hier in Stockholm sneeuwt het normaal gesproken ook veel vaker dan dit jaar. Leuk dat er daar in NL ook sneeuw is!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *