La pluizigheid, a.k.a. dragonder in een poezel velletje

Sjonge, ik was vergeten hoe zo’n BULT werk het is met een klein poesje. Je hebt toch de hele tijd een poezenbaby tot poezenpeuter in huis. We hebben Izzy nu een dag of tien en ze is al flink gegroeid. De foto hierboven is van daarnet. Nu ze wat groter is, kun je ook goed zien hoe apart de tekening en kleurstelling eigenlijk is. Dat grijs en zacht oranje is best ongewoon.
Volgens de dierenarts zit er misschien wat Noorse boskat doorheen. LEUK! Ze heeft zich stoer gehouden voor de eerste inentingen, die heeft een kitten wel nodig.



kitten

We hebben ontzettend geboft met onze poezemeis. Ze is zeer ondernemend, voor de duvel niet bang, ze is best pienter. En ook superaanhankelijk. Soms lastig voor mij want ze wil de hele tijd op mijn decolleté liggen en dat is zo onhandig bij het typen. Gezellig bij de tv wel.

I play hard, I klef hard

De hele dag is dus voor donderen, tenzij het ineens tijd is voor een dutje. Die is dan ook meer dan 100%. Het maakt niet dat ik naast haar kop zit te typen.

Gevaren voor een kitten

Er zijn ook allerlei gevaren voor zo’n kitten. En van die dingen waar je nooit bij stil hebt gedaan. Wij hebben open trappen, eentje naar boven, en eentje eronder, naar onze beroemde Duitse kelder. Maar dat zijn dus houten treden en toevallig wilde mevrouw de hele tijd met de kerstlichtjes klieren.

Dat is dus aan de rand en daar heeft ze geen houvast met haar nageltjes, waarmee ze zich normaliter als een aap overal mee omhoog klauwt. En vanaf zo’n tree valt ze dus meer dan één verdieping naar benee… Daarom heb ik dus een “poezen-vangnet” gecreëerd, met twee hoeslakens. Elegant is anders, maar het werkte.
En verdomd, ze is er die eerste dag twee keer in gevallen!

Voor de rest is het toch geregeld opletten, wat ze NU weer doet. Maar gelukkig is ze bijna altijd in de buurt, dus ik zie in één blik waar ze is. Gistermiddag was ze even kwijt. Ik zoeken. Lag ze te slapen in mijn sokken- en onderbroekenla.


De integratie met de overige huisdiertjes is best al geslaagd. Met de honden prima, die zijn altijd wel makkelijk. Izzy speelt graag met hun staarten. Niks niet bang in elk geval. Met Fleur gaat het ook goed. Maar dan moet Izzy niet te wild doen, anders krijgt ze een oplawaai. Daar geven we Fleur wel gelijk in, want Izzy trekt zich nergens wat van aan en ouwe tantes moeten rustig kunnen dutten.




Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “La pluizigheid, a.k.a. dragonder in een poezel velletje

  1. Zo mooi, dat grijs! Ik ben echt dol op katten. Toevallig heb ik vandaag ook een blog geschreven over mijn katjes. De kat bij mijn ouders thuis is ook grijs, heel mooi inderdaad! Leuke foto’s ook! 🙂

  2. Wat een mooie poesjes! Wij hebben ook een rode kater en is een heerlijke beest:)

    Ik vind de trapoplossing erg goed bedacht en fijn dat je dit gelijk al had gedaan..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *