Daar isse dan: nieuwe aanwinst Izzy!

Izzy

Gisteren hebben we onze nieuwe aanwinst opgehaald: poesje Izzy. Ze is nu 8 weken oud en dan mag dat. We hadden ons er erg op verheugd, en ik vond het ook wel spannend want het moet toch allemaal maar weer samengaan met onze huidige huisdiertjes.  Maar gelukkig had ik me voor niks zorgen gemaakt. Het is werkelijk perfect gegaan, beter dan ik had durven hopen.
Allereerst al de rit van Duiven naar huis. Ik had het mandje op de achterbank gezet, maar daar was luidkeels commentaar op. Toen zette ik het mandje op schoot en praatte tegen haar en vervolgens was het gelijk goed. Ze ging zelfs slapen! Dat had ik zeker niet verwacht.

Hier thuis aangekomen hadden we haar op de badkamer eruit gelaten, zonder andere dieren. Ook prima. Vervolgens de vuurdoop: eerst geblaas van tante Fleur, toen moest er geblazen en gegromd worden tegen enge tante Tinka en enge ome Akkie. Die op hun beurt niet zo heel erg onder de indruk waren. Tot slot ‘gezang’ van tante Douwe, die er niets van moest hebben.
Izzy zelf was niet erg onder de indruk, zoals dat dan gaat met kittens.  We zetten haar in de woonkamer en introduceerden een kattenbak. Vervolgens moest er heel veel worden geslapen. Bekaf natuurlijk.

Tinka keek nog een beetje moeilijk eerst.

Maar dat duurde niet lang. Alle monsters vielen eigenlijk best mee.

Afgelopen nacht heeft ze zoet naast mijn kussen geslapen, want alleen zijn is nog niks voor zo’n poezenpeuter. Ze blert ook als ze één van ons even niet ziet. Maar dat trekt al bij. Ze dondert nu van voor naar achter door het huis. Helaas is de trap heel interessant (zie bovenste plaatje). Dat vind ik wel eng want ze kan diep vallen. Maar ja, daar doe je niks aan. Ze is wel heel behendig. De eetkamerstoelen zijn ook heel leuk.

Ome Akkie is nog wel een beetje eng, maar goedbeschouwd valt ie erg mee. Ze liep vanmiddag tussen zijn poten door.

We zijn nu iets meer dan 24 uur later, en alles doet het.
Er gaat eten en drinken in…

En er komt weer wat uit, op de juiste locatie ook nog.

“concentrare…”

Oftewel: makkie!
Fleur en Douwe draaien ook al iets bij, al houden ze Izzy wel als een havik in de gaten. Zie ook in het filmpje.

Kortom, het zit helemaal goed. Izzy is een lief en aanhankelijk poesje en niet bang uitgevallen. Pfek.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

2 gedachten over “Daar isse dan: nieuwe aanwinst Izzy!

  1. Wat schahahahatig en wat ziet ze er leihiehief uit!!!! Een goede keus, een aanwinst voor jullie.
    Heel veel plezier van dit propje liefs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *