Een mysterie hoe deze vis in onze vijver is gekomen!

Wij hebben namelijk geen flauw idee!
We zaten vanmiddag bij de vijver en Dave zegt ineens: “verrek, wat is dat nou voor vis? Zagen we ineens een zwart-oranje vis zwemmen. Nog NOOIT eerder gezien! Eerst dacht ik dat het één van de babyvisjes was die we vorig jaar hadden vanuit de kleine vijver hadden overgezet, maar die lijken er dus helemaal niet op. Die waren oranje-wit. Ik vrees dat die de verhuizing niet hebben overleefd.
vijver

Vervolgens dachten we dat misschien één van de goudvissen ook zwart erbij had gekregen, maar alle vier goudvissen zaten er nog precies hetzelfde in. Soms verkleurt een goudvis naar zwart, of omgekeerd. Dat was het niet in dit geval. Bovendien heeft de nieuwe vis meer een lichtoranje kleur en niet dat knaloranje van een goudvis. Het is waarschijnlijk een Shibunkin. Daarvan zitten er ook drie in, maar

Het is een vijver-mysterie

Op zich leggen de vissen waarschijnlijk de nodige eitjes, maar ja, de kois vreten alles op wat ze tegen komen. Misschien zat deze echt heel goed verstopt. Hij is vrij schichtig en zwemt ook (nog) niet met de andere vissen mee. In de kleine vijver hebben we wel geregeld babyvisjes. Die overleven ook niet allemaal.

Ha, de naas

Er zit ook een zogenaamde “Naas” in de vijver. Geen idee hoe die vis in het Nederlands heet. Hij is heel donkergrijs en zou goed tegen algen zijn. Geen idee, maar je ziet hem dus nauwelijks, laat staan dat ik er een foto van kon maken.  Maar nu heb ik als een National Geographic fotograaf wel 20 minuten op een stoel gezeten om de mysterie-vis te fotograferen, en toen kwam de naas ook dichtbij. Blurry, maar hij staat er toch op.

Het water is op het moment heel helder, anders had je nog niks gezien.
Ik vind het altijd leuk om de vissen zo in niveaus te zien rondzwemmen. Periscope down en hop, de diepte in!

Dus nu wachten we maar tot de babyvisjes van vorig jaar ons volgend jaar verrassen!Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

Loading

Een gedachte over “Een mysterie hoe deze vis in onze vijver is gekomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *