Het allerblijste onderwerp: poesies!!

poesies

Poesies, daar fleurt iedereen van op!
Zoals je weet, hebben Dave en ik in principe een vacature sinds Roosje is overleden. Nou ja, niet echt, want twee poezen is ook leuk. Maar ik mis er toch de hele tijd eentje. Ik zou er anders niet direct naar op zoek zijn gegaan, maar mijn vriendin had een bezwangerde poes en die is inmiddels bevallen van drie poesies.
Ze zijn nu drie weken oud, hele flinke poezebeesten voor de leeftijd.
We zijn vanmiddag wezen kijken, dus je snapt, deze blog is nogal plaatjes-heavy.
poesies

AWWW
Je kunt er de hele dag wel met de neus voor liggen. We zijn er nog niet helemaal uit welk poesje we zullen nemen. In principe leek die lichtgrijze me leuk, dat is deze. Die kleur hebben we ook nog niet… šŸ˜›

Deze is lichtgrijs, met wit en wat lichtoranje. Maar dit is een poesje en ik had in principe graag een katertje willen hebben. Dit in verband met de huidigeĀ gezinssamenstelling. We hebben dus 2 poezen en dan leek een katertje me beter combineren. Maar ze benne allemaal lief he.

Het rode katertje is al besproken, maar we hebben ook al een rooie poes: Fleur.
Dan is er nog een donkergrijs katertje, ook met tijgerprint. Die is ook erg leuk en hij kwam gelijk naar Dave toe. Altijd een plus.

Aan de andere kant: het poesje kwam naar mij.

MOELUK MOELUK! Nee, we nemen er geen twee. Bovendien zijn er geen twee om te vergeven. We gaan over een paar weken nog een keertje kijken, en dan vooral kijken welke van de poesies naar ons toeĀ komt.

Het leuke is, deze poezen hebben bekende roots! Dat vind ik echt superleuk. De moederpoes komt uit Schaarsbergen, een steenworp vandaan bij waar ik vroeger woonde. DieĀ is geheidĀ verwant aan Ć©Ć©n van de verwilderde poezen uit die omgeving.Ā Als je op de link klikt, zie je een foto van Doortje en die lijkt heel erg op Daisy hierboven. Ook Ć©Ć©n vanĀ de kittens zie ik nu. Daar zit ook zo’n zachtoranje poesje bij.

Nee, het valt om de drommel nog niet mee… een nieuw poesje uitzoeken!

Welk poesjeĀ zou jij nemen?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

15 gedachten over “Het allerblijste onderwerp: poesies!!

  1. Lieve poesjes, de kittens maar de mama is ook beeldig! Om de een of andere reden zou IK nooit een katertje bij mijn 2 poesjes nemen, want katertjes kunnen zo lekker sproeien als ze indruk willen maken. Mijn ouders hadden 8 meisjes en 3 jongens. Die jongens waren er altijd op uit om ons te overheersen, maar gelukkig waren wij meisjes zo verstandig om ze op die momenten te negeren.
    Mij benieuwen of dat in de feline wereld ook van toepassing is.

    1. Het katertje wordt dan wel in no time “gejeweetweld” hoor. En ik heb juist dat de huidige dames soms best lelijk tegen elkaar doen. Met een mannetje erbij combineert het meestal beter. Maar we zijn er nog niet uit!

  2. Moeilijk hoor! Ik had een kater als kitten tot bijna 19 jaar en nu gekozen voor een senior van 7 en inmiddels alweer 8 jaar. Zo op het oog zou ik voor de donkergrijze kater gaan.

    1. Ik zou ook eerder een kat uit het asiel kiezen als ik geen andere beesten had. Maar die wen je zo moeilijk aan de katten die er al zijn, en dan ook nog 2 grote honden.

  3. Ow wat een heerlijkheid. En ze zijn allebei Ć¼bercute. Ik zou idd kijken naar welke de volgende keer zelf contact zoekt. En die lichtgrijze wilde ik door het scherm heen aaien op die eerste foto. Dat pluizige koppie! Om op te vreten echt! (is het intussen al duidelijk dat ik een kattenvrouwtje ben… hahaha ;))

  4. Ik kan je geen tip geven over welke kitten je moet kiezen. Ik heb twee katten en beide had ik een bepaald gevoel. Ga op je gevoel af en laat de kitten jouw kiezen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *