Hiep hiep ik ben jarig! Oma verhaalt..

Mijn eerste jarigheidsblog want ik ben jarig vandaag. Ik zal maar gelijk openhartig zijn over mijn leeftijd: 52 jaar. Sjongejongefoitoch. Ik zweer het je: in elke oudere persoon zit een die 28-jarige die zich verbijsterd afvraagt: hoe is dit nou zo gekomen? Nou vanzelf he. Op zich vind ik ouder worden een boeiend proces, je zou er alleen fris en fruitig bij moeten blijven. Maar dat is blijkbaar teveel gevraagd.
Zoals elk jaar doe ik niet veel aan mijn verjaardag. Zo één keer in 5 jaar heb ik zin om het te vieren en dat was deze keer weer niet. Soms doe ik gek met veel taarten enzo.

Ik heb wel een speciale jarig-actie bij Kralenkwarts, vandaag 40% korting op alle Swarovski kristal. Dat is alleen vandaag en de kortingscode is: “bling” (zonder de aanhalingstekens).


Jaaaaaren geleden..

Vandaag een kleine cameo over vroegâh en vorige huisdieren. Vroeger heb ik een tijd aan de rand van Arnhem gewoond, tegen de Veluwe aan. Het was een kneuterig houten huisje, ontzettend gammel. Het is een wonder dat het niet afgefikt is met al die slechte bedrading. Als het onder nul was, kwam ik tussen de middag naar huis gescheurd van mijn werk bij Akzo Nobel om de waterleiding te föhnen zodat ie niet bevroor. Dat soort werk.

Bij het huis waren altijd veel semi verwilderde katten, de huisbaas voerde ze ook bij, old school met etensresten. Als het koud was, hadden de poezen een kop vol punkvacht van bevroren jus.
Ik probeerde zo’n beetje voor alles te zorgen maar dat lukte niet altijd. Sommige waren gewoon te wild. Als het enigszins ging, probeerde ik de poesjes te laten steriliseren, maar dat lukt soms niet. Dit was Doortje en haar gezin. Ik vond wel altijd nieuwe thuizen voor de kittens.

Het leuke was wel dat ze als grote roedel leefden. In het veld ernaast was een schuur met stro en daar sliepen ze in één grote knoedel. Het verloop was erg groot. Ze werden niet oud, op een gegeven moment kwamen ze niet meer terug. Dat wende nooit.
Dit waren de gezusters Henk en Benny (Benny had maar een halve staart). Ja die namen waren HE-LE-MAAL verkeerd. Daar kwamen we achter the hard way zeg maar..

Op een bepaald moment waren ze allebei opvallend DIKKIG. In blijde verwachting dus. Ze kregen samen 5 kittens, 2 van Benny en 3 van Henk. Die waren ook echt van hen allebei. Allebei zoogden ze alle 5 kittens en ik wist ook echt niet meer welk kitten van wie was. Het maakte hen ook niets uit, alles werd gevoed en alle konten werden gewassen.

ik ben jarig

Ze lagen er allebei opperst tevreden bij, hoewel Benny een iets betere moeder was dan Henk. Die werd er snel kriegel van. Maar ze wisselden dus meestal af, eentje was er altijd in de mand.
Eén poesje was niet helemaal goed fris, beetje geestelijk gehandicapt.


Die is later wel goed terecht gekomen, als binnenpoes. Alle basisdingen van eten, slapen, poepen snapte ze wel. Alleen enge dingen buiten, dat was allemaal te moelluk.

Ik ga verder met taart eten hoor, want ik ben jarig!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

12 gedachten over “Hiep hiep ik ben jarig! Oma verhaalt..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *