DM Duitsland en hun Alverde Naturkosmetik

DM Duitsland

Als je een fan ben van natuurlijke verzorging en make up, dan zit je goed met Alverde van DM Duitsland. Alverde is een eigen merk van DM Duitland, het valt onder de noemer Naturkosmetik. Het is niet per definitie vegan, al zal het dat in de praktijk vaak wel zijn. Als het vegan is, staat dat er altijd op vermeld.
Ik ben gisteren bij DM geweest en ik heb  douche-olie gekocht, die heb ik al vaker gehad. Het maakt je huid heerlijk zacht, je ruikt lekker als een roosje, en je hoeft dus niet meer in te smeren na het douchen. Verder een nieuwe douchegel (kan ik nooit weerstand aan bieden) voor € 1,45 en een peeling voor het gezicht. Die is nieuw voor mij, dus ik ben benieuwd.Wat is naturkosmetik?

Het begrip Naturkosmetik is niet echt eenduidig gedefinieerd tot nu toe. Er is dus geen vast omlijnd kader wat het precies is. Het zijn producten die met natuurlijke bouwstoffen zijn gemaakt. Hierin zal je in geval nooit polyethylenglykol (PEG), siliconen, parabenen, synthetische geurstoffen, parafine of andere aardolie producten aantreffen.
Bij de DM drogist hebben ze dus hun eigen merk Alverde, maar natuurlijk ook alles van Lavera, Kneipp en Weleda. Ik denk dat ze in Duitsland meer keus hebben in deze biologische producten dan bij de meeste Nederlandse drogisterijen. Dan moet je naar een speciale biologische winkel, en dat tikt altijd zo aan.

DM Duitsland Alverde

Eigenlijk alle gangbare toiletartikelen bij DM Duitsland zijn van het merk Alverde verkrijgbaar, en ook weer heel betaalbaar zoals met alle drogisterij-artikelen in Duitsland. Het is gecertificeerd bij Natrue en het meest verkochte biologische merk in Duitsland. De producten zijn niet getest op dieren, maar zoals gezegd, niet alles is vegan.
Je vindt niet alle Alverde producten bij elkaar op één schap, het staat per soort georganiseerd in de winkel. Dus de Alverde bodylotion vind je bij de andere bodylotions.

Alverde DM

Biologische make-up van Alverde

Een uitzondering hierop is de make-up van Alverde. Die vind je bij de andere make-up maar dan wel alles in één schap. Zie hieronder, ik weet niet zeker of dit het hele assortiment is. DM Goch is op zich niet zo supergroot. De overige make-up merken staan ook per soort gesorteerd.

DM Duitsland

Ik gebruik zo goed als geen make-up dus ik kijk er niet zo vaak. Even een detailfoto voor de liefhebsters. Een doosje oogschaduw met 8 tinten is € 4,95.

Doekies voor onderweg

Deze gaan mee als ik ga wandelen met de hond. Omdat ik Tinka altijd in de hondenkar moet tillen, bij de knietjes meestal, dan heb ik kans op een “ongerechtigheidje” aan mijn handen. Dat is eigenlijk nooit poep, het is opvallend hoe zo’n hond met lang haar zo netjes kan poepen. Maar goed, soms wil ik even de handen afvegen onderweg, dus. En dan zijn die lappies superhandig. Ik heb sowieso van alles bij me tegenwoordig: de borstels, papieren zakdoekjes, poepzakjes, een zakmes (don’t ask, zat er al in), een paar euro en dus vochtige doekjes.

DM DuitslandWil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

12 gedachten over “DM Duitsland en hun Alverde Naturkosmetik

  1. Heerlijk shoppen bij de DM veeeeeeeeeel goedkoper dan in NL. Altijd een rondje DM, Lidl, Thalia, en tenslotte de Fressnapf. Weleda is ook Euro’s goedkoper dan in NL en dat zal dan ook wel gelden voor Lavera. Is volgens mij in NL alleen verkrijgbaar bij natuurvoedingswinkels etc. en wat je zegt daar is alles erg duur. Koop overigens ook altijd muesli, lijnzaad etc. bij de DM. Producten zijn kwalitatief ook fantastisch. (geen aandelen hoor 🙂

  2. Ik heb al veel blogposts voorbij zien komen over de DM winkel, maar ben er zelf nog nooit geweest. Dit jaar gaan we via Duitsland op vakantie, dus mss dat ik er dan wel even kan stoppen

  3. Ik ken de producten van Alverde Cosmetics wel en koop ze als ik in Duitsland ben. Alleen jammer dat je ze niet in Nederland in de winkel kunt kopen.
    Of weet iemand of de Alverde producten inmiddels ook in NL te koop zijn ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *