Zomerse impressies van de tuin, veel geur en kleur!

tuin

Het is zo’n prachtige dag vandaag dat ik heb besloten om een blog vol tuinfoto’s te maken. Er is veel in bloei op dit moment. Dus geen woorden (of niet veel) maar plaatjes.
De stokrozen hierboven doen het nog steeds. Deze zijn allemaal voortgekomen uit één taaie stokroos die uit zichzelf is opgekomen nadat mijn zaaipoging van een paar jaar geleden helemaal was mislukt. Het grappige is, hier zijn lichtroze en donkerroze stokrozen uit voortgekomen.
In de tuin voor hebben we een aantal potten met verrassingsbloemen, zo’n zakje met “van alles”. Het zag er in eerste instantie uit als veel onkruid, maar dat viel mee. Eerst deze korenbloemen.

En nu hebben we een soort kleine zonnebloemen uit diezelfde pot.

tuin

Dit is een los plaatje van de achtertuin, weer vrolijk slordige stokrozen. Onze tuin is tamelijk parkig en echt netjes wordt het nooit.

De vijver heeft tijdelijk weer een half net erover want onze vijvervissen werden belaagd door de %#$@&-reiger! Afgelopen zaterdag kwam hij wel vier keer langs op één middag. Waarschijnlijk heeft hij een goudvisje verschalkt.
De vijver is een rijke bron van allerlei leven, behalve de vissen. Allerlei insecten en we hebben altijd twee soorten libellen. Deze kleine blauwe en ook rode. Vorige jaren was er ook een enorme grote libelle, de helicopter zeg maar.

Kijk de zielige hongerlapjes nou!

Even goede sier maken met andermans vissen, haha, die zijn van de familie Spronk, van Gartenteich Spronk, waar die van ons ook vandaan komen. Als we die van ons nog een paar jaar flink voeren, dan worden dat ook van die dikke poemels. Die grootste zijn gemakkelijk 35 a 40 cm denk ik.

In een andere pot in de voortuin hebben we diverse soorten bollen, met dank aan mijn schoonvader Frido. Die heeft altijd het beste voor met onze tuin. Daar zijn deze lelies uitgekomen, in twee kleuren, heel sjiek.

In een andere pot staan deze gladiolen – het is per slot van rekening de week van de vierdaagse. Ze hadden roze moeten zijn volgens mij, maar ze blijken koningsgezind te zijn.

Tot slot nog wat potten bij de voordeur, met begonia’s en lobelia’s. En een pot met een verrassingsplant, een beetje nuffige klavertjes met hele gezellige bloemetjes. Hij bloeit lekker door.

Aan de zuidkant van het huis hebben we een overdekt balkon, behorend bij de logeervleugel. 😛
Daar hangen á la Tirol bakken met hanggeraniums.

Aan de noordkant van de tuin (wel in de zon) staat een vlinderstruik en die is inderdaad druk bevlinderd.

Tot slot van de fotoparade, de hondjes die ook altijd graag gebruik maken van de hele tuin.

En nergens dut het lekkerder dan op eigen oprit…

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Zomerse impressies van de tuin, veel geur en kleur!

  1. Wat een heerlijke tuin hebben jullie met prachtige bloemen. Die balkons vind ik ook zo leuk, toevallig waren wij gisteren in Kleve en toen zagen wij ook veel van dat soort balkonnetjes 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *