Yeah, versnaperingen en goodies uit Engeland!

versnaperingen

Er kwam een heel fijn doosje aan vandaag, vol met Engelse versnaperingen! Ik ben diep in mijn hart nog altijd Anglofiel en ik heb dan ook een heel aantal favoriete versnaperingen uit Engeland/Wales/Schotland. Vandaag een doos vol, cadeautje van Cara en Barrett.
Een aantal jaren geleden heeft Barrett bij ons gelogeerd, twee keer zo’n zes weken. Hij komt uit Zuid-Afrika. Daarvan kenden we hem ook, wij waren er op bezoek in 2003. Zo’n tien jaar later had hij zijn grote liefde in Engeland gevonden. Helaas werkte de Britse overheid helemaal niet mee. Het was bijzonder lastig om een visum te krijgen. Barrett was al wel de Europese Unie binnen, maar om zich officieel te vestigen in Engeland bleek een heel langdurig verhaal. Het maakte ook niet uit dat hij inmiddels was getrouwd met zijn Engelse vrouw en dat hun zoontje Logan was geboren. Hij had ook al een baan in Engeland.
Terug naar Zuid-Afrika was geen optie. Dus is hij een tijd bij ons geweest, terwijl in Engeland de juridische strijd werd uitgevochten. Uiteindelijk is het gelukt, voor een klein fortuin aan kosten voor advocaten.

Inspectie van de doos der versnaperingen

Je snapt, dit moet echt eerst gekopt worden voordat ik er iets mee kan doen. Bij open maken één groot feest aan Britse snaai! Zie hierboven. Ik hou altijd erg van de Engelse zwarte thee. Die is toch net weer anders dan die van Pickwick. De Duitse thee is helemaal niet lekker, beetje slap en die met smaakjes zijn voornamelijk zurig.
Ik ben ook dol op shortbread. Ik zou durven zweren dat Werthers een Duits product is, maar dat maakt niet uit.
En natuurlijk een selectie aan talkpoeder van Marks & Spencer. Dat brengt mij op het volgende…

Waarom heb je in Nederland en Duitsland geen talkpoeder voor volwassenen?

In Nederland is talkpoeder alleen bedoeld voor babybilletjes en dus alleen in die varianten verkrijgbaar. Ik vind talkpoeder prettig voor andere licht zweterige plekken(…) en dan wil ik niet naar Zwitsal ruiken. Kom er maar eens om bij Etos of Kruitvat. Ook de Duitse DM drogist heeft het niet (een duidelijk minpuntje). Daarom ben ik voor dit stukje beschaving aangewezen op Engeland. Boots en Marks & Spencer hebben altijd een mooi assortiment. Als ik zelf in Engeland ben, neem ik gelijk een armvol mee. Maar dat is alweer even geleden. Nu kan ik weer even vooruit.

THANK YOU BARRETT AND CARA!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Yeah, versnaperingen en goodies uit Engeland!

  1. Omdat ik niet meer tegen parfums kan maar toch graag lekker wil ruiken, ontdekte ik dat mijn favoriete luchtje FIRST van Van Cleef en Arples ook in poedervorm te koop is bij mijn DA drogist, in Aalten (Achterhoek) nota bene. Daar hebben ze ook Bronnley, Yardley en Maja, in verschillende luchtjes, wat ik zo uit mijn hoofd weet. O.K. niet allemaal goedkoop, maar een reisje Engeland is dat ook niet. Dus er zijn talkpoedertjes voor volwassenen! Hoera!

    1. WAUW! Al het goede komt uit Aalten dus! 😀 Maja talkpoeder ken ik ook, maar ook dat zie ik nooit op de schappen staan. Gennep heeft ook geen DA meer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *