Koop nooit bij Netto Online – wat een verschrikkelijke service!

koop nooit bij netto online

Ik heb inmiddels al diverse keren de lof bezongen van de Netto Supermarkt. Vandaag moet ik dat nuanceren, koop vooral bij de Netto in Asperden en eventuele andere stenen Netto’s. Koop nooit bij Netto Online dus want hun service is ruk.
Deze informatieve mededeling is nu alleen van toepassing op Nederlanders die in Duitsland wonen. Want dit artikel is in het Nederlands en vanuit Nederland kun je niet bij Netto Online bestellen (waarschijnlijk vanwege het verschil in btw). Dus mijn rant heeft een beperkt publiek, maar dat geeft niet want ik moet het toch even kwijt.

Mooie aanbieding, ja dat wel

Op 30 april zag ik een mooie aanbieding in de Netto folder: een Leifheit droogmolen voor maar € 35. Overal elders was hij duurder. En ik wilde al een tijdje een droogmolen maar het kwam er niet van. Dus ik gelijk toegeslagen op Netto Online want de Netto in Asperden is vrij klein en daar hebben ze niet altijd alle aanbiedingen. Dat was mijn eerste fout.
De levertijd was een week, maar soit. Op 10 mei werd mijn bestelling dan eindelijk afgeleverd met GLS.
Toen beging ik mijn tweede fout want ik nam de bestelling aan hoewel de verpakking zo goed als afwezig leek te zijn. Ik had dat pakket moeten “verweigern”, dan gaat het retour afzender. Bij nadere bezichtiging bleek de voetspies er niet meer bij te zitten en iemand had de poot gewoon laten stuiteren. Er zat een duts in.

Communicatie is MOELLUK

Ik was nog niet verder gealarmeerd want dat was een duidelijk gevalletje van stuk. Dus ik gelijk gemaild hierover, foto’s erbij gedaan.
*stilte*
Op vrijdag 12 mei kreeg ik een bevestiging. Op mijn mailtje van “En nou?” kwam niks, tot woensdag 17 mei toen ik een retourlabel toegestuurd kreeg. Even een berichtje van “wordt aan gewerkt” was dan wel zo fijn geweest. Of “sorry voor het wachten”.
Dus ik het ding ingepakt (maar goed dat ik rollen met bubbeltjesspul heb) en wachten op GLS. Na een weekje heb ik maar weer een keer gemaild wanneer dat ding dan zou worden opgehaald.
*stilte*
Dave bleek slimmer dan ik en die keek eens op het label. Daarop stond dat je de retour ZELF MOEST AFGEVEN bij het dichtstbijzijnde GLS-punt (dit is ongebruikelijk in Duitsland, alles wordt hier eigenlijk aan de deur opgehaald). Was het nou zoveel moeite geweest om dat ook even in het mailtje erbij te zetten? “U moet het zelf afgeven?” Leek mij van niet.
Afijn, het was inmiddels 29 mei en ik heb de gemankeerde droogmolen afgegeven in Goch. Dat was een maandag.

koop nooit bij netto online

Deja vu visioenen

Op woensdag stopt de GLS vrachtwagen hier voor de deur. “Goh, dat is snel”, denk ik eerst nog onnozel.
Gevolgd door “Het zal toch niet?!?!”
Jawel hoor, daar was diezelfde, door mij ingebubbelde droogmolen weer. *FACEPALM*
Deze keer heb ik hem dus geweigerd, en met handgebaren aan de Poolse bestuurder uitgelegd dat hij de resten van het label met mijn naam eraf moest scheuren.

Sindsdien was het oorverdovende stilte van de kant van Netto Online, tot aan vorige week donderdag 15 juni. Twee weken niks dus , ondanks mijn in oplopende mate geïrriteerde mailtjes.
Toen kreeg ik een mailtje met het verzoek om het track & trace nummer van GLS door te geven. Ja prima hoor, dat is overigens hetzelfde nummer dat jullie mij verstrekt hebben. Daarbij kreeg ik een cc-tje van een bericht aan GLS waaruit ik kon opmaken dat de droogmolen blijkbaar kwijt is gemaakt door GLS. Gelukkig had ik wel de snuggerheid gehad om nog een foto van te maken van het door mij ingepakte ding (zie hierboven), ook compleet met detailfoto’s van de labels en ingepakte documentatie.

Duidelijk #sorrynotsorry

Dan moet je niet denken dat dit in het mailtje erbij stond, laat staan iets van “onze excuses, wat vervelend dat u niks heeft en al 6 weken geleden heeft betaald voor iets waar u niks aan heeft”.
Het kwijtmaken is natuurlijk voor het conto van GLS maar die gebrekkige communicatie, dat is echt het meest irritante aan deze hele waardeloze service van Netto Online. Overal kan wat mis gaan, maar hou de klant dan even op de hoogte.
Eigenlijk had ik al genoeg moeten weten toen ik zag dat je niet met PayPal kon betalen. Ik heb met creditcard betaald. Daar is ook wel de mogelijkheid tot storneren, maar bij PayPal gaat dat heel veel gemakkelijker. Dus de moraal van het verhaal: koop nooit bij Netto Online! Hou het bij de Netto winkels.
Het verhaal is dus ook nog niet af. Ik vermoed dat het allemaal wel goed zal komen, maar dat dat dan twee maanden moet duren, dat is gewoon te gek voor woorden.

“Lekker drogend weertje vandaag.” (Mamaloe)
“Ja, had ik maar een droogmolen.” (Armande)

~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~*~
Naschrift
Natuurlijk was er geen verdere berichtgeving, maar op donderdag 22 juni was het bedrag
ineens bijgeschreven op de rekening. Maar 6,5 week nadat ik had gereclameerd.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Koop nooit bij Netto Online – wat een verschrikkelijke service!

  1. Hoewel de frustratie heel begrijpelijk is heb ik wel moeten schateren om je verslag. En ik lach niet zo vaak hardop bij andere bloggers. Primeurtje! (Sokken in de magnetron misschien een optie?)

    1. hahaha 😀 Blij dat ik aan je goede humeur heb kunnen bijdragen!
      Achteraf is zo’n verhaal altijd grappig. Grappiger dan wanneer je er middenin zit in elk geval. 😛

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *