De ochtendstond heeft goud in de mond!

Nou het is gewoon schandalig! Dat we nu al dik zeven jaar in Duitsland wonen en dat we het al die tijd hebben moeten stellen ZONDER Frühstücksbrettchen! Voor de echte Duitse ochtendstond met een Duits broodje in de mond.  Het betreft een plat plastic dingetje, voor je Duitse broodjes dus. In de ochtend. Aan je frühstücksbar. In tegenstelling tot in Nederland, hoort in Duitsland een ontbijtbar nog helemaal bij het keuken interieur, compleet met barkrukken. In Nederland hebben ze dat concept al verlaten in de jaren 70 – in achtergebleven gebieden zoals Salland in de jaren 80. Maar Duitsers gebruiken dat nog steeds, en daar hoort dan een melanine ontbijtplankje bij.
Deze twee gezellige plankjes vond ik gisteren bij de Netto, voor de shockerende prijs van 1,99 per stuk. Die met het uiltje en de koffie is duidelijk voor mij, want voor Dave gaat dat niet op, vooral niet in het weekend. Eigenlijk doet ie niet aan ontbijt, dus voor hem is het meer een weekend-toostjes-plankje.

Met Nederlandse kaas hoor, want Duitse kaas is bah.

Ochtendstond met hond

Ik heb er al een beste wandeling met de hondjes erop zitten, met de onvolprezen hondenkar. Het wordt heet dus dan ben ik er graag vroeg bij.
Sinds deze week heb ik ook een Fitbit – met veel dank aan mijn vriendin Luciënne. Dus nu heb ik een beter idee hoeveel stappen ik eigenlijk zet op een dag. Het viel me helemaal niet tegen. Met de vier kilometer van vanochtend heb ik gelijk al 5500 stappen gedaan en dan is het nog maar half 10.
Sinds ik de hondenkar heb, loop ik al veel langere afstanden, tussen de 2,5 en 4 kilometer. Mijn beloning daarvoor was dat ik 1 kilo ben aangekomen. *frummelmondje* Allemaal spieren zullen we dan maar zeggen he.
De hondjes en ik maakten dees’ ochtendstond nieuwe vrienden onderweg. Deze liepen loeiend met ons mee, langs hun hek.

ochtendstond

Omdat het hier gezellig landelijk is, zijn er altijd wel ergens koeien in beeld.

Nieuwe wandelschoenen

Voor de langere wandelingen had ik toch wel behoefte aan steviger schoenen, die heb ik gisteren gescoord. Het zijn Skechers – een nieuw merk voor mij. Ik ben meer van Ecco en Rieker, maar deze waren in de aanbieding en zaten gelijk goed. Vanochtend dus de maidenvoyage mee gelopen en die test hebben ze met glans en wimpel doorstaan. Deze keer nog met sokken maar zonder kan ook wel denk ik. Ik had wel een paar reserve sandalen in de kar gegooid (ALWEER een voordeel van de hondenkar!), voor het geval als ik toch ergens blaren kreeg. Soms gaat dat heel snel.

Ik vind ze best lelijk maar ja, dat vind ik van alle sportieve schoenen voor vrouwen (uitzondering voor Converse schoenen). Het ging mij om het comfort en daarmee scoren ze goed. Heel licht van gewicht, zool van memory foam. De wonderen van air-cooled heb ik nog niet kunnen vaststellen, maar misschien als je er met blote voeten in loopt. Ze zijn in elk geval heel zacht aan de binnenkant.
Voor nog vele duizenden stappen!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

5 gedachten over “De ochtendstond heeft goud in de mond!

 1. Hebben jullie leuke riekers in de winkel? In Nederland kennen ze alleen de saaie En in Ierland hebben ze kleinere voeten…. dat melatonine plankje wordt door de zuinige Hollander vervangen door een ontbijtbordje….. denk ik zo.
  Geniet van het uitzicht!

  1. Ja er is hier veel keus in Riekers, en niet alleen van die Birkenstock-lookalikes. Ook leukere schoenen en sandalen. Ik zie ze eigenlijk in elke Duitse schoenenwinkel. Moet je weer eens deze kant op komen. 🙂

 2. Ik word helemaal vrolijk van jouw broodbordjes!

  Vrouwensportschoenen zijn verschrikkelijk. Die van Converse zijn leuk maar da’s ook een aanslag voor je voeten. Ik heb nu een paar waar aan weerszijden een zilveren bedeltje hangt; maar da’s het ook weer niet.

 3. Die broodplankjes ken ik wel, aangezien mijn zus al meer dan 40 jaar in Duitsland woont.
  Ik vind het wel wat hebben 🙂
  En ik draag nikes als sportieve schoen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *