Zelf een enkelbandje maken – pfek voor de zomer!

zelf een enkelbandje maken

Nu je van die mooie zelfgebruinde beentjes hebt, met dank aan chemie, is het tijd voor een bevallig enkelbandje. Zelf een enkelbandje maken is helemaal niet moeilijk, het is natuurlijk een variant op een armband maken. Een enkelbandje moet wel altijd langer zijn dan een armband. Het handigste is om van te voren je enkel op te meten met een meetlint. De maten kunnen enorm variëren, van 19 tot 27 cm.Zelf een enkelbandje maken – standaard

Een basic – en tijdloos elegant – enkelbandje is eentje met schakelketting. Neem hiervoor een dun schakelkettinkje, dat is beweeglijk en valt mooi om je enkel. Je kunt er ook kralen tussen kettelen of een bedeltje aanmaken.
Als je een enkelbandje gaat rijgen met staaldraad, neem dan een klein stukje verlengketting voor de afhechting, 1,5 cm is genoeg. Hieraan kun je leuk een bedeltje bevestigen en dat bungelt gezellig.
Zodra je met staaldraad en kalotjes werkt, dan is je enkelbandje natuurlijk niet meer zo geschikt om mee te gaan zwemmen.
Voor het sjieke effect zijn zoetwaterpareltjes met bijvoorbeeld Swarovski kralen perfect.

Enkelbandje maken met elastiek

De allergemakkelijkste manier om zelf een enkelbandje te maken is met elastiek! Je rijgt de kralen op elastisch draad, de dikte van 0.8 mm voldoet het beste. Als je alleen glaskralen, edelsteen of acryl kralen gebruikt, kun je er ook makkelijk mee het water in. Het zal altijd wel inbijten dus gebruik niet de allerduurste materialen. Maar met elastiek heb je enkelbandje zo om en weer af.

Enkelbandje maken met waxkoord

Alweer een gemakkelijke manier om een enkelbandje te maken! Als je kralen met een gat van ongeveer 2 mm neemt, dan heb je zelfs geen tangen of gereedschap nodig. Je neemt een flink stuk waxkoord (al die knoopjes “eten” extra koord). Aan de ene kant maak je een lus met een slotje eraan.  Gewoon het koord door het oogje halen en een losse knoop maken. Dan maak je zo’n 2 cm verder weer een knoopje, je rijgt er een kraal op, en gelijk na de kraal maak je weer een knoopje. Zo ga je rond tot je enkelbandje lang genoeg is. Hou op tijd op want je hebt nog wat extra waxkoord nodig voor een lus met knoop. Meet het enkelbandje direct rond je enkel en knoop de lus.
KLAAR!!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *