Koopt allen: zelfbruinende creme van DM drogist!

En met “allen” bedoel ik: andere spierwitte stumperds zoals ikzelve. De mensen met zeer Noordelijke roots die praktisch zonder pigment geboren zijn, of alleen zeer lokaal met willekeurige moedervlekken. Daarvoor is de zelfbruinende creme van DM een uitkomst! En ook nog supervoordelig: 1,95, weer zo’n duidelijk voorbeeld van goedkope Duitse producten.
Ik zal eens uit de doeken doen hoe zo’n jeugdtrauma het is om perma-witte benen te hebben… Als tiener deed ik zo mijn best om er wat kleur op te krijgen, maar niks hielp. Soms verbrandde ik wel lelijk, maar na het vervellen ging het gewoon weer terug naar wit. En afgezien van de kans op huidkanker, is verbranden ook niet fijn. Ik weet niet of je wel eens je knieholtes hebt verbrand? Geen feest.
Dus ik ging door het leven met witte benen. Vroeger fietsten er willekeurige Heinose jongetjes langs en die riepen dan:

MELKFLESSEN!

zelfbruinende creme van DM

Nee, mij zou heel wat puberleed bespaard zijn gebleven als er toen ook al zelfbruinende creme van DM was geweest. Dat geldt trouwens voor wel meer beauty producten. Met haarmousse zou ik vroeger ook veel schik hebben gehad, aangezien mijn haar van nature per se over mijn gezicht wil hangen.
Kortom, tegenwoordig geen centje pijn want bruin uit een flesje is prima. Okay, het stinkt een ietsepietsje, maar dat heb ik er graag voor over.
Hieronder zie je een deel van het aanbod van DM drogist, de 2e van links. De Alverde ernaast is het biologische merk. De spray heb ik nog nooit geprobeerd want dat smeren lijkt me gecontroleerder.

Zo’n 20 jaar geleden kocht ik de zelfbruinende crème van een duur merk, over een tientje, maar ook dat had ik er voor over. Nu koop ik elk jaar een nieuwe fles bij DM drogist want de werkzaamheid van de oude fles holt wel achteruit. En voor die 1,95 hoef ik het niet laten.
Op de topfoto zie je het resultaat van twee keer smeren.

Hieronder zie je het resultaat van één keer smeren. Normaal gesproken laat ik het bij één keer. Voor een deel uit luiigheid, maar ook omdat het dan lichtbruin is en dan vind ik het wel zat. Bovendien detoneert het dan niet bij de rest van mijn wittigheid. Maar met één keer smeren zag je er haast niks van op de foto, dus bewijs van effectiviteit was nul. Dus hup, nog een laagje!

Hier nog een foto van twee keer gesmeerd hebbende. Zoals je ziet, is het resultaat wel mooi egaal. volgens onderstaande procedure gedaan.

Wat is mijn procedure voor de zelfbruinende creme van DM?

Stap 1 – scrub je benen (of gewenste lichaamsdelen) heel degelijk.
Stap 2 – smeer in met normale bodylotion, vooral als je een droge huid hebt. Anders doet je huid gelijk “slurp” met de zelfbruinende crème en dan is het ongelijk verdeeld en vlekkerig.
Stap 3 – smeren smeren smeren met de zelfbruinende creme van DM 😀 Een minuutje langer smeren dan normaal want dan heb je minder kans op strepen. Beetje voorzichtig bij je enkels en knieën anders wordt het daar te donker.
Stap 4 – goed je handen wassen, en opletten dat je geen druppels op je benen spat.
Stap 5 – een half uurtje onderuit gezakt op de bank hangen zonder dat je benen ergens tegenaan komen. Daarna is het goed genoeg ingetrokken
And now we wait.

Ik doe dit meestal ’s avonds en dan zie ik het effect ’s morgens. Op de fles staat dat je na 2 tot 6 uur de bruining kunt zien, maar met mijn melkflessen duurt het blijkbaar wat langer. Als je bruinere benen wilt hebben, dan doe je nog een laagje. Je kunt dat beter in 2 stappen doen dan 1 keer dik, want dan wordt het gelijkmatiger.
Daarna hou je het een beetje bij, elke paar weken, en je bent melkfles-vrij.

Om bij de DM drogist in te kopen, moet je wel daadwerkelijk naar Duitsland rijden want het wordt niet over de grens geleverd. Dat zal te maken hebben met het verschil in btw. Maar bij DM online kun je wel goed zien wat ze zoal hebben. Het is de moeite, dan koop je lekker in bij DM, daarna ga je inslaan bij een Duitse supermarkt, even je auto voltanken, ergens lekker eten en je hebt je voordeel bij elkaar.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

Loading

 

7 gedachten over “Koopt allen: zelfbruinende creme van DM drogist!

  1. Ik heb ook altijd van die witte melkflessen. Heel betaalbaar die van de DM en werkt prima zie ik! Ik heb een mousse van The Body Shop, die mocht ik testen en is heel goed. Momenteel ben ik bezig met Nivea zelfbruinende bodymilk die over 5 dagen een bruin kleurtje gaat geven. Iedere dag opsmeren. we gaan het zien 😉

    1. Dan is het zeker het mooist egaal, elke dag een laagje. Volgens mij werken de meeste zelfbruinende cremes wel okay, ook met dezelfde chemische ingrediënten, maar het valt of staat met het opbrengen.

  2. Stumperds? Ik voel mezelf echt geen stumperd. En ja, ik zal altijd “melkflessen” hebben want ik ga niet eens in de zon. Maar baal ik daarvan? Nee. That’s me. Zouden donker gekleurde mensen misschien blank willen zijn? (géén idee) is daar ook iets voor uitgevonden?

  3. Het is mij nog nooit gelukt om streeploos en vlekloos te bruin-zonder-zonnen. Melk of spray, met of zonder handschoen, maar nooit egaal.
    Jij bouwt echter een extra stap in – eerst gewone bodylotion smeren … dat ga ik dan toch eens uitproberen. Gelukkig heb ik hier vlakbij een DM.

  4. Je ziet duidelijk resultaat, fijn hoor. Ik ben gezegend met een heel snel bruin worden huid en heb niets te klagen. Maar ik snap heel goed dat je af en toe even een ‘hulpmiddeltje’ gebruikt.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *