Recept Duitse komkommersalade, perfect voor bij de barbecue

Wij waren vast niet de enigen vandaag die het een goeie dag vonden voor barbecue. En met zijn vieren is het wat meer de moeite om dat ding aan te slingeren. Ik neem meestal een stukje vis, dat maak ik anders bijna nooit voor mezelf. De hondjes vinden het ook altijd zoooo’n leuke hobby van ons… Er moet natuurlijk wel rijkelijk salade bij, aardappelsalade en tenminste nog één andere groene salade.
Mijn schoonmoeder had voor de gelegenheid haar komkommersalade gemaakt, naar Duits recept. Het is lekker fris, met meer bite dan alleen maar komkommerplakjes.Recept Duitse komkommersalade

Ingrediënten:
1 komkommer
1 klein uitje (de helft van de ui zoals afgebeeld)
Voor de dressing:
– olie & azijn
– peper & zout
– schepje suiker
– scheutje melk
– optioneel een beetje mosterd

Het maken is niet moeilijk. Je snijdt de komkommer in plakjes, met de kaasschaaf gaat dat prima. Snij het uitje heel fijn.
Voor de dressing meng je 2 gelijke delen olie en azijn, maak het op smaak met peper en zout. Doe er dan een schepje suiker bij, een dikke theelepel. Meng dit alles goed door elkaar zodat de suiker wordt opgenomen.
Doe er dan een scheut melk bij, koffiemelk of slagroom mag ook. Dat bindt het geheel.

Meng het goed door de komkommer en ui, laat het goed intrekken. Het drijft in de saus, maar dat hoort.
Het mag wel een uurtje trekken, maar je moet het geen uren van te voren maken. Dan wordt de komkommer te slap.

recept duitse komkommersalade

Als je nog wat over hebt, dan kun je dat de volgende dag nog opeten. Het recept duitse komkommersalade is een lekker bijgerechtje voor een zomerse dag.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

 

Een gedachte over “Recept Duitse komkommersalade, perfect voor bij de barbecue

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *