Vijveronderhoud: de vijver is naar de kapper geweest!

Toegegeven, de kapper kwam aan huis. We hadden de vijver nog zo’n beetje in de winterstand, met het net erover. Waar dat net ligt, groeit en woekert alles door, dus de vijver was niet meer zo representatief. De hoogste tijd voor een stukje vijveronderhoud!Dit is de voor-foto, een woestenij gewoon. Het lijkt ook een kleinere vijver.

vijveronderhoud

Voor het vijveronderhoud heeft Dave vooral al het gras er omheen geknipt, en de nodige planten uit de rand gehaald. We hebben in het begin één gele “Gaukler” waterplant gepoot en die heeft zich de hele vijver rond gewoekerd. Het is net een paardenbloem. Blijkbaar is een Gaukler in het Duits ook zoiets als “rondreizende entertainer / oplichter” dus dat klopt dan wel. Die plant kun je er met handenvol uit rukken en dat maakt niks uit. Hij groeit ook rustig over de waterlelie heen en dat is zonde.

Hier wordt druk gearbeid. Frido heeft de bankjes gelakt.
Daarna zag de vijver er aanzienlijk frisser uit, ook veel ruimtelijker. De na-foto:

vijveronderhoud

Bij vijveronderhoud hoort ook altijd het schoonspoelen van de filters. In de zomer moet dat zo’n beetje eens per maand. Gewoon schoonspuiten bij mooi weer, in kleren die al vies zijn.

Zielige vissen die nooit te eten krijgen

In dit seizoen kun je gemakkelijk drie keer per dag korrels geven, dat is zo weg.
Het water is nog een beetje modderig, maar dat komt door al het gewroet. Er moest ook water bij en dan komt alles in beweging.  Voor de filter zit ook een UV lamp en die is vooral goed om dat groenige eruit te halen. Die laten we dan een paar daagjes aan, niet te lang, want dan wordt het water helemaal ontdaan van bacteriën en dat is niet de bedoeling.

Tussen de stenen heb ik van die rotsplantjes gepoot, voor een beetje afwisseling. Sommige daarvan doen het goed, andere zijn helaas niet meer terug gekomen. Dat is altijd afwachten.

Kortom, de vijver is weer klaar voor diverse Zen-momenten!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

3 gedachten over “Vijveronderhoud: de vijver is naar de kapper geweest!

  1. De vijver heeft een mooie coupe gekregen heur! Het kost wat tijd maar dan heb je ook wat! Wij hadden ook een vijver ooit maar dat bracht ook kikkers met zich mee. En dat vond ik iets minder. Ze klonken niet zo als in de videoclip met Paul McCartney – zeg maar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *