Hemelvaartsdag is Vaderdag in Duitsland

Hemelvaartsdag Vaderdag

Die zag je waarschijnlijk niet aankomen, ik ook niet. Totdat ik zelf hierheen emigreerde, had ik geen idee dat Hemelvaartsdag Vaderdag is in Duitsland. Het is dus niet de derde zondag in juni, maar altijd op die donderdag. Hemelvaart is in Duitsland net als bij ons ook een nationale feestdag dus alle winkels zitten dicht. Maar het religieuze aspect van de dag is dus niet de hoofdmoot.
Duitse Vaderdag is een iets andere Vaderdag dan in Nederland waarbij vaders in de watjes worden gelegd. Dat is wel zo met Moederdag, dat trouwens net als in Nederland op de tweede zondag in mei valt. Vaderdag is meer dan een feestdag voor de vaders, het is een soort mannendag: Männertag of Herrentag.Wat doe je met Vaderdag op Hemelvaartsdag?

Daar is eigenlijk maar één antwoord op: bier drinken, met optioneel een barbecue als het lekker weer is. Omdat alles dicht is, worden er openluchtfeestjes georganiseerd. Ook groepen jongeren trekken erop uit. Eigenlijk zijn er dan twee zuipfeesten in mei want bij het opzetten van de meiboom hoort ook veel bier.
Traditioneel gezien heeft de politie het ook altijd drukker dan gemiddeld met Vaderdag want er is meer openbare dronkenschap en ook meer ongelukken helaas.

Hemelvaartsdag Vaderdag

Het beste is om Vaderdag in de achtertuin te vieren, zo moeilijk is het niet om een paar kratjes bier in huis te slepen. En optioneel wat van die witte worsten die bij bier horen. Bijna iedereen neemt dan ook vrij op de vrijdag erna, om bij te komen van Männertag. Het schijnt deze week heerlijk weer te worden dus ik verwacht veel grillparty’s in de buurt!
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Hemelvaartsdag is Vaderdag in Duitsland

  1. Het lijkt me verre van religieus die Vaderdag viering, waarom die dan op Hemelvaart geplakt is, is een mysterie! Of de mannen zijn min of meer in de 7e hemel van al dat bier.

  2. Wij zijn met Hemelvaartsdag /vaderdag vaak in Duitsland , en ik zie vaak jongeren met een bolderkar met veel bier over de fietspaden lopen , wel kom ik regelmatig stukke flessen tegen op het fietspad , maar zoals de politie al schrijft er komt vaak openbare dronkenschap voor op deze dag .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *