Goedkope multifocaal bril online kopen – mijn ervaring met Charlie Temple

ervaring met charlie temple

Zoals ik enige tijd geleden al schreef, had ik eigenlijk een nieuwe bril nodig. Vooral de geprinte kralen-bestellingen kon ik niet goed zien. Die hoek was net verkeerd voor mijn huidige multifocaal bril. Maar voor de rest beviel mijn oude bril wel goed. Toen las ik ergens dat er tegenwoordig diverse “brillenstunters” zijn waar je online een bril kunt kopen, vanaf 25 euro. Ik wou dat ik dat vroeger had geweten! Dus die gok heb ik gewaagd, en hieronder mijn ervaring met Charlie Temple. Mijn nieuwe multifocaal bril kostte € 65, met correctie voor cilinder en met extra dunne en ontspiegelde glazen.
Voor de goede orde: die heb ik dus gewoon besteld en betaald he. Niks gratis gekregen.Hoe bestel je dan een bril online?

Bij Charlie Temple vind je een groot aanbod in moderne brillen, van hoogwaardige materialen. Je kunt ze “virtueel passen” met behulp van een webcam. Dat gaat best goed, je krijgt een goeie indruk van hoe de bril staat. Je kunt je hoofd links en rechts draaien en dan gaat de bril ook mee. Het is natuurlijk niet geheel natuurgetrouw maar je krijgt wel een goed idee of het montuur bij je gezicht past.
Ik heb voor model Teddy gekozen, in doorzichtig materiaal. Ik wilde niet zo’n nadrukkelijke bril met van die dikke donkere randen. Dat is wel in de mode op het moment maar ik vond het niet staan. Zo goed als alle monturen zijn in meerdere kleuren verkrijgbaar trouwens.

Dan heb je vervolgens natuurlijk een actuele oogmeting nodig. Daarvoor moet je naar een opticien. Normaal gesproken is dat gratis als je daar ook een bril koopt. Maar als je een losse oogmeting wilt en je wilt dat op papier mee krijgen, dan kost het wel geld. Bij Pearle was dat 30 euro. Vergeet vooral niet om de pupilafstand ook te laten meten. Dat stond er bij mij niet standaard op.

Minpuntjes van het online bestellen

De beloofde termijn van 7 dagen (voor een multifocaal bril) werd niet gehaald. Dat vond ik niet zo’n ramp, hij was 4 dagen later klaar. Dat is toch nog vrij snel.
Wat wel vervelend was, was dat de verzending een keer mis ging. Ik had mijn postbus opgegeven en een dag later kreeg ik een track & trace mailtje dat het verzonden was met DHL. Maar DHL levert niet af op postbusadressen. Dus eigenlijk had ik een melding moeten krijgen bij het doorgeven van het adres dat een postbusnummer niet mogelijk was.
Een dag later kreeg ik evengoed wel een mailtje van DHL dat het was dus afgeleverd. Dus ik toch maar bij de postbus kijken, maar niks hoor. Voor nop naar Gennep gereden. Na een belletje bleek dat het weer retour was aangekomen bij Charlie Temple. Maar dat bleek nergens uit. Na een mailtje heb ik het werkadres van Dave doorgegeven en toen was hij daar 2 dagen later.
Maar al met al had ik mijn bril dus anderhalve week later dan was toegezegd.

Eindoordeel ervaring met Charlie Temple

Het is gewoon een prima bril, en zeker voor het geld! Ik vind het fijn dat ik niet het idee heb dat ik goudgeld op mijn neus heb… In het verleden heb ik wel eens een bril van 750 euro gehad.
Ik kan met de nieuwe bril de printjes van de bestellingen perfect lezen. De sterkte voor dichtbij is hoger dan bij mijn vorige bril dus het verschil met het bovenste deel van de bril is groter. Daardoor moet ik er wel aan wennen, vooral het feit dat de linker- en rechter onderhoeken onscherp kijken. Dat is onhandig bij beeldschermen. Als ik nog een keer een bril bestel, dan neem ik de “advanced” optie voor de optimale breedte van het kijkveld. Dat is 20 euro duurder maar wel handig.
Het eindoordeel van de ervaring met Charlie Temple is een dikke plus. Zeker als je een gewone bril of zonnebril zonder multifocale glazen nodig hebt, is het super voordelig. Ik ben blij dat ik die 300 euro heb uitgespaard, als het niet meer is.Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *