Internetoplichting verijdeld door oplettende postbode!

internetoplichting

Vandaag was onze postbode Petra heel laat met het ophalen van de pakketten, dus ik vroeg “hee hoe dat zo?” Nou dat zat ZO!
Ze had een ochtend met een poging tot internetoplichting achter de rug. Ze heeft haar vaste rondes en ze kent al haar klantjes van haver tot gort. Misschien wel meer dan de gemiddelde persoon want ze ziet wat voor post de mensen krijgen.
Vanochtend deed ze haar ronde in Asperden, een dorpske bij ons in de buurt. Toen werd ze op straat aangesproken door een man die zei dat ze pakketten voor hem moest hebben. Hij liet zijn identiteitsbewijs zien en wilde ze gelijk hebben. Maar ze mag die dingen niet zo op straat afgeven en haar intuitie zei haar dat dit best een gevalletje internetoplichting kon zijn. Bovendien kende ze dat adres en ze wist dat het deels leeg stond. Ze zei dat ze het niet wist en dat ze dat pas bij het adres zelf te voorschijn haalde. Dus zij ging verder met haar route en die man achtervolgde haar door in de buurt te blijven lummelen.
Petra was al snel bij het adres die hij had opgegeven, en dat was een Mehrfamilienhaus (voor meerdere gezinnen). Ze kende de oudere vrouw die daar wel woonde. Daar ging ze snel heen, zonder pakketten. Ze deed de auto op slot (doet ze anders nooit) en ging bij de vrouw naar binnen.
Die omi belde eerst de verhuurster en die wist ook van niks van deze zogenaamde huurder. Toen hebben ze besloten de politie erbij te halen.

Politie erbij

De politie was zeer alert en ging gelijk over tot actie. Helaas was de man toen net niet meer in beeld, dus de politie vroeg Petra om weer te bellen zodra ze de man weer zag. In de tussentijd moest ze toch wel weer de straat op om verder te bezorgen (best eng). De politie was al wel in de buurt. Dus zij snel de auto weer in, post gepakt en naar het volgende adres gegaan waar ze ook wist dat iemand altijd thuis was. Die omi haalde haar ook gelijk binnen.
Toen zagen ze de man weer lopen! En hop de politie was er direct bij, drie man sterk. De boef sprong gelijk bij iemand in de tuin, de struiken in, in een zwakke poging om nog weg te komen. Maar de Polizei is ook niet voor de poes. Dus ze rekenden hem in. Terwijl ze dat deden, probeerde hij nog snel zijn valse identiteitsbewijs op te eten! Beetje moeilijk, zo’n geplastificeerd ding.Postbode dus geen saai beroep

Petra was er behoorlijk van ondersteboven. Ze moet ook nog veel papierwerk invullen, als getuige. De omi’s waren ook getuige natuurlijk. Er was nog een derde oma als getuige want die had gezien dat de man zich ’s ochtends met een taxi bij dat adres had laten afzetten. Wij hebben hier geen bewakingscamera’s nodig, wij hebben omaatjes!
Dit was Petra in de 30 jaar post rondbrengen ook nog nooit gebeurd. Internetoplichting gebeurt dus overal, ook in suffe dorpjes in Duitsland. Ik heb haar rechthartelijk bedankt, namens alle webwinkeliers!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

7 gedachten over “Internetoplichting verijdeld door oplettende postbode!

  1. Wat spannend! En eng! Heel goed van Petra, zij verdient een lintje voor haar daadkrachtige optreden.
    De boef, wat een oen dat ie zijn valse id probeert op te eten, hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *