Hoe blog ik? Kijkje achter de schermen!

blog

Ik lees bij andere bloggers graag hoe zij bloggen, dat vind ik altijd interessant om te volgen. Blijkbaar lukt het andere bloggers wel om hun blog volgens een plan in te delen en dat maakt me sprakeloos van bewondering. Eén van mijn karakterfouten is namelijk dat ik heel slecht ben in planmatig werken. Ik ben meer van: “oh leuk idee! Knal het op de site en hoppa publiceren!” Nou okay, ik heb wel vaagjes iets van een plan, voornamelijk om een beetje afwisselend te schrijven over diverse thema’s. Maar voor de rest is het maar net hoe het me voor de mond komt.
Ik heb een online kladblokje (dat heet OneNote, het is een onderdeel van office, erg handig). Als me een onderwerp te binnen schiet, schrijf ik daar gelijk een aantal steekwoorden voor mezelf. Ik heb namelijk ideetjes genoeg, maar beperkt tijd om het uit te werken. Als ik het idee heb verwerkt, haal ik de notitie weg.
Hieronder op een rijtje mijn belangrijkste criteria.Het belangrijkste voor de blog: wat heeft de lezer eraan?

Dit vind ik het belangrijkste onderdeel van mijn blog: het moet meerwaarde bieden aan de bezoeker. Daarmee bedoel ik nuttige informatie, tips, voorbeeldjes en soms alleen maar leuke plaatjes. De lezer moet er wijzer van worden. Daarom blog ik niet over de nieuwe jurk die ik voor de kerst heb gekocht (heb ik niet), maar dat zou ik wel kunnen doen als ik de jurk zelf had gemaakt bijvoorbeeld. Of als ik tips heb over hoe ik die enorme vetvlek uit mijn nieuwe jurk heb gekregen.
Dus ik probeer uit te gaan van wat interessant is voor de lezer.

Is mijn onderwerp origineel?

Er zijn natuurlijk al duizelingwekkende aantallen blogs, over alle denkbare onderwerpen. Daar moet je niet elke dag bij stil staan, anders krijg je nooit een woord geschreven. Maar ik probeer natuurlijk wel iets te bedenken wat nog niet uitentreuren is behandeld. Bovendien hou ik zelf van blogs die een diversiteit aan onderwerpen aanbieden. Dat je elke dag gaat kijken en dat er dan een verrassende blog te lezen is.
Dat is mijn streven maar elke dag lukt niet altijd.

Kan ik het gebruiken voor Kralenkwarts?

Behalve ter info is de content ook relevant voor mijn webwinkels. Dus als ik schrijf over kralen of over sieraden maken, dan gooi ik er een linkje naar Kralenkwarts of De Blije Ekster tussendoor. Dat is goed voor de SEO-ranking binnen Google en wie weet, krijg ik er ook een nieuwe klant mee. Binnen deze site link ik ook naar andere pagina’s en onderwerpen. Dat is interessant voor de lezer en ook voor Google.

Recht zo die gaat!

Deze blog is in deze vorm gestart in juni 2016, helemaal vers in wordpress. Momenteel heb ik ongeveer 1600 hits per maand dus dat is helemaal niet zo slecht. Het had beter gekund als ik er meer tijd voor had, maar ik heb nou eenmaal meerdere schotels om draaiende te houden. Idem met het optimaliseren van de social media. Ik deel het bericht als ik wat nieuws heb geschreven.  Maar ook hierbij heb ik last van mijn handicap van niet planmatig werken, je kunt namelijk veel bereiken als je je social media en SEO activiteiten inplant en je daar dan ook aan houdt! Vooral dat laatste he, soms plan ik wel, maar opvolgen ho maar.

Heb je nog tips voor me? Wat zou jij graag hier zien?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “Hoe blog ik? Kijkje achter de schermen!

 1. Hoe lang doe jij over het schrijven van (gemiddeld :-)) één blog? Dus hoeveel zou je er op één dag kunnen schrijven? Sjuustem! En die deel je dan in (lees: zet je klaar) en je hoeft een maand lang geen blogs te schrijven…. vinnuervan? Ik vind jouw blogs (voor 99%) wel leuk!!

  1. Nou een maand vooruit lijkt me ambitieus! Maar ik werk inderdaad wel eens vooruit. Dat is handig maar meestal heb ik een rijtje met half-affe concepten.
   Een beetje blog kost al snel een uurtje, afhankelijk van het onderwerp. Soms moet ik enige research doen over het onderwerp, en sowieso altijd keyword research. Als het een handleiding is, dan moet je het ding zelf maken en beetje nette foto’s van het proces. Eventueel nog bewerken. Dus een blog samen stellen kan 1 tot 3 uur duren denk ik. Het schrijven zelf is meestal vrij snel gepiept.

 2. Ik ben ook een heel slechte planner wat betreft mijn blogs schrijven.
  Ware het niet dat ik via een Amerikaans forum “gedwongen” word om iedere maand een blog te schijven voor een “bloghop” over een samen gekozen thema.
  Verder probeer ik iedere maand minimaal 1 blog extra te schrijven.
  Ik heb er op dit moment wel alvast 2 in draft staan. 🙂
  .
  Volgens mijn SEO tool zou ik 2 keer per week moeten schrijven om hoger in de rankings te komen, maar net als bij jou, Armande heb ik daar de tijd niet voor.
  Bij mij neemt het schrijven van een blog ook zo’n kleine 2 tot 3 uur (soms 4 uur) in beslag

  1. In jouw geval ook veel foto’s maken tussendoor. En ook als je een stockfoto zoekt, ben je daar wel even mee bezig trouwens. Die keurige handjes hierboven zijn ook niet van mij…

 3. “dan gooi ik er een linkje naar Kralenkwarts of De Blije Ekster tussendoor” Oh leuk dacht ik al etend, meteen weer eens kijken bij die Blije Ekster. Maarre geen link…
  Ik blog niet maar geniet van die van jou 🙂

 4. Ik probeer soms vooruit te werken, maar vaak lukt dat niet. en als ik 2 of 3 dagen vooruit heb geschreven dan ga ik toch weer door in plaats van op mijn lauweren te rusten.
  Social media, ik heb daar ook geen plan voor. Sommige mensen pluizen helemaal uit wanneer je het iets het best kan plannen.. ik doe het wanneer het uitkomt. Vaak is dat ’s morgens, ’s avonds ben ik te moe.
  Tip: Als je je post wilt delen, op FB zijn heel veel groepen zoals The Bloggerlist, Bloggers Unite, 40 plus Bloggers etc.

 5. Ik heb ook geen vaste onderwerpen op vaste dagen voor mijn blog. Want dat vind ik benauwend. Wel heb ik in mijn hoofd wanneer en hoe vaak ik een post publiceer. Dat is op Huisvlijt bijvoorbeeld twee keer daags en op Bloggen en loggen iedere zondag : )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *