Mannenarmband maken – of je vent nu wil of niet!

mannenarmband maken

Mijn vent houdt wel van een armbandje en overige versiering. Gelukkig maar want mannenarmbanden zijn nog steeds helemaal hip! En zelf een mannenarmband maken is heel gemakkelijk. In principe is het hetzelfde als een basisarmband op elastiek rijgen, er zijn alleen enige details om rekening mee te houden.

Het beste is om echt stoere kralen te gebruiken, met een maat van minimaal 6 mm. Kralen van 8 mm zijn eigenlijk beter. Je kiest mooie donkere kleuren, bruin en zwart doen het altijd goed. Die combineer je met een paar stevige metalen kralen, en klaar is je herenarmband! Is het trouwens heren- of mannenarmband? Ik vind heren altijd een beetje oubollig klinken.
mannenarmband maken

Mannenarmband maken met edelsteen kralen

Het materiaal om de armband mee te maken maakt op zich niet uit natuurlijk, maar ik vind edelsteen kralen echt het mooiste. Er zijn diverse soorten stoere natuursteen kralen zoals agaat, jaspis, tijgeroog, unakiet en ook lavasteen kralen die bij uitstek geschikt zijn om een venterige armband te maken.

Maatvoering mannenarmband

Hou goed rekening met een grotere maat pols! Voor een vrouw is de gangbare lengte van een armband 19 cm, maar bij een man zijn de polsen meestal groter. Voor Dave moet ik altijd aparte armbanden maken want die uit de winkel passen nooit. Hij heeft een maat van 21 a 22 cm. Het is niet fijn als je armband knelt.
Als elastisch draad kun je het beste minimaal 0.8 mm draad nemen, want met grotere kralen komt er ook een wat hoger gewicht aan te hangen.

Dan nog de vraag, heb je PER SE een doodshoofd-kraal nodig om een echte mannenarmband te maken? Doodshoofdkralen zijn helemaal de trend, maar ik ben er niet zo’n fan van. Ik verkoop ze natuurlijk wel, want handel, maar ik zelf vind het gewoon niet zo mooi.

maennerarmband lava-toteskopf 52a

Draagt jouw man sieraden? Zo niet, dan kun je hem hiermee wel overhalen he? 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *