Sieraden maken met splitkralen

Splitkralen is de verzamelnaam voor de grillige kraaltjes, gemaakt van restanten edelstenen. Ze zijn meestal wel gepolijst, of tenminste getrommeld, anders zou het zo ruw aan de huid zijn om te dragen.  Het zijn voordelige kralen en je kunt er hele verrassende sieraden mee maken. Splitkralen kettingen en armbanden zijn al heel lang verkrijgbaar als kant-en-klaar sieraad, maar je kunt die uit elkaar halen en er je eigen unieke sieraden mee maken.
Ik gebruik splitkraaltjes graag voor kettingen en armbanden. Voor oorbelletjes vind ik ze net te grillig van vorm. Daar heb ik liever iets gelijkmatiger kralen.

Splitkralen ketting maken

Omdat splitkraaltjes zo verschillend van vorm zijn, combineer ik ze graag met strakkere kralen, zoals metalen buisjes zonder verdere opsmuk. Dat brengt een structuur in je sieradenontwerp. Kleine metalen kraaltjes zijn ook heel leuk er tussendoor, dat geeft een verfijning.
Als je een combinatie wilt maken met andere kralen, dan zou ik effen en vrij grote kralen nemen. Dat maakt tot een sjiekere ketting.

edelstenen splitkraal ketting2

Armbanden maken met splitkralen

Voor armband zijn splitkraaltjes ook perfect. Ten eerste omdat ze heel gemakkelijk op elastisch draad geregen kunnen worden, voor een gemakkelijke armband. Het rijggat is altijd groot genoeg voor draad van 0.8 mm. Dus dat is lekker stevig en zorgt ervoor dat je armband gelijk een vastere vorm krijgt. Daarnaast kunnen splitkralen ook perfect gecombineerd worden met memory wire, van dat stugge draad dat standaard in een ronde vorm terug schiet. Hiermee maak je dan een lekker volle armband.
En natuurlijk zijn de splitkralen ook gemakkelijk op gewoon staaldraad te rijgen, of een stift. Ik vind het leuk om ook de restjes splitkraaltjes te werken.

armband splitkralen3

Zoals je ziet zijn hierin ook de laatste amazoniet en amethyst kraaltjes verwerkt!

armband splitkralen2

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *