Promotie webshop offline

Het lijkt het meest voor de hand liggend om je website vooral online te promoten, maar vergeet ook niet de mogelijkheden tot het adverteren van je website op andere plekken dan internet! Het is het handigste om een korte en makkelijk te onthouden domeinnaam te kiezen, het liefst zo dat iemand het in één keer kan onthouden en dat het voor zich spreekt hoe het gespeld moet worden.

Drukwerk
Drukwerk is tegenwoordig natuurlijk minder belangrijk dan vroeger, maar je kunt het toch niet helemaal buiten beschouwing laten. Als het papier laat drukken, zet het domeinnaam er dan ook op. Ook als je dingen print, zet al je je gegevens erbij. Op die manier komt het in handen van mensen. Als je geen gedrukt briefpapier hebt, zet de domeinnaam dan in elk geval standaard in de voetnoot van het document, samen met je telefoonnummer en email adres.
Je hebt altijd een visitekaartje nodig, deel je visitekaartjes uit waar je kan. Zorg dat je een leuk kaartje hebt en geef hem te pas en te onpas weg. De kans is groot dat hij bewaard wordt en er kan maar zo een mooie deal uitrollen, maanden later ook nog.

Auto
Zet je domeinnaam op de achterklep van je auto. Je kan dat zelf heel eenvoudig doen met behulp van plakletters die bij de doethetzelfzaak te krijgen zijn. Als je dat te drastisch is, dan kun je ook een soort magnetische strip laten maken met de URL zodat je de strip er naar believen op en af kunt halen.

Adverteren
Als het binnen je budget past, kun je natuurlijk ook adverteren in de krant of op de (lokale) radio. Denk na over de te bereiken doelgroep. Als je jonge moeders wilt bereiken, dan kun je misschien in de schoolkrant adverteren. Adverteren moet je wel vaker dan één keer doen, wil de naam blijven hangen, dus het vraagt om een lange adem en een ruim budget.

Gratis reclame is natuurlijk helemaal mooi, dat kan bijvoorbeeld als de locale krant een artikel over je schrijft. Dat kan je ook zelf bereiken door een persbericht in te sturen als je wat spannends te melden hebt, bijvoorbeeld de opening van je zaak, een open huis of de introductie van de nieuwe collectie. Lees meer over hoe je een persbericht schrijft.

Netwerken
Als mensen je kennen en aardig vinden, heb je het meeste kans dat ze van je willen kopen. Zorg er dus voor dat je steeds weer mensen vertelt van je webwinkel en wat je te bieden hebt.
Lees hier verder over het nut van social media!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *