Hoe vind je top vondsten bij de kringloop? Vijf tips!

Tip 1: VAAK GAAN!

Einde blog. hahaha
Nee, serieus, dat is mijn voornaamste tip: gewoon vaak gaan. Het assortiment wisselt heel geregeld en vaak kijk je ook over van alles heen. Als je de kringloopwinkels in eigen omgeving geregeld afspeurt, heb je de beste kansen.

Tip 2: verdiep je een beetje in vintage dingen

Het ene vintage ding is het andere niet en wat er al dan niet in is, verschilt ook enorm. Soms luistert dat heel nauw. Dan is het ene jaren 70-stoeltje je van het, wat iedereen zoekt en het ander jaren 70-stoeltje is ouwbollig wat niemand wil hebben. Dat wisselt trouwens ook geregeld. Wat jij ouwbollig vindt, kan helemaal hot and happening zijn elders, aan de andere kant van de wereld bijvoorbeeld. Ik ben zelf geen fan van grote eiken meubelen, maar zo’n hoekstoeltje is helemaal hip.

Tip 3: let op de kwaliteit

Voor mij persoonlijk is dat één van de grote plussen aan het kopen van vintage items: dat ze vaak zoveel beter gemaakt zijn. Zeker tot aan de jaren 70 en ook wel 80 werd er veel meer geproduceerd in Europa. Dat geldt misschien wel dubbel voor een land als Duitsland. En in die tijd werd een meubelstuk gemaakt om decennia mee te kunnen gaan. Dan kocht je 1 keer in de 30 jaar een bankstel, en niet om de 5 jaar.
Voor kasten is dit ook super. Geen Leen Bakker-kwaliteit die na een aantal jaar van ellende uit elkaar valt. En met name vintage kledingkasten kun je vaak voor een prikkie kopen, in massief hout.

Tip 4: volg je eigen smaak en intuïtie

Soms spreekt iets je gewoon aan en moet je het gewoon hebben. Prima! Bovendien geldt in de kringloopwinkel het omgekeerde van het motto: ‘when in doubt, don’t’. Namelijk bij twijfel altijd doen! Zeker als het maar een paar euro is. Als je het toch niks vindt later, dan kun je het altijd nog naar een andere kringloopwinkel brengen. Als je er later voor teruggaat, is de kans groot dat het weg is.
Bovendien is de kringloop geweldig voor cadeaus. Koop een paar vazen voor een prikkie en je hebt altijd een passende vaas als je iemand een bos bloemen geeft.

Tip 5: vergeet de kleding niet!

Ik ben niet bepaald een kenner van haute couture, maar ik ben blijkbaar wel hendig in het direct aanvoelen van goede kwaliteit. En dat aanvoelen bedoel ik letterlijk. Als je iets in handen hebt, voel je snel of het goede kwaliteit is of niet. De schoenen hierboven zijn van het merk Xsensible, voor 8 euro gekocht. En ik vond bij dezelfde kringloop nog zo’n paar, maar in het zwart. Ze waren praktisch ongedragen.
Ik ben zelf net zo blij met een bloesje van M&S als een iets van een designermerk. Ik heb gewoon lol van het vinden van iets leuks voor wênâg. Maar inmiddels heb ik zelf 4 scheerwollen winterjassen, in 4 verschillende kleuren, voor 15 euro elk. Ik vond ook een plussize Burberry jas, maar die kleur staat me niet.
Tweedehands kleding is ook heel duurzaam, want de kledingindustrie is enorm vervuilend.

Tot slot alleen nog de waarschuwing dat kringlopen enorm VERSLAVEND is! Ik denk dat het heel diep in onze genen zit dat we blij worden van rondscharrelen en wat moois vinden, want onze voorouders hebben natuurlijk eeuwenlang de bossen en velden afgespeurd naar bessen, paddestoelen of noten! 😀

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *