Woggen, welke sites zijn mijn favoriet?

Woggen, iedereen kent het fenomeen, zelfs als je het woord niet kent. WOG staat voor Werk Ontwijkend Gedrag en woggen is dus een werkwoord. Je hebt ook een variant en dat is soggen. Juist ja, voor studenten. Tijdens de studie kon ik me eigenlijk nooit langer dan een half uur maximaal concentreren, dan moest ik even wat anders doen. Als het internet toen bestaan had, vraag ik me af of ik ooit was afgestudeerd.  Met zoveel afleiding wordt het ook lastig.Woggen op de pc

Ik ben niet zozeer verslaafd aan mijn mobiel, want ik hou niet van dat geklier op een klein schermpje, en typen al helemaal niet. Maar ik zit dus de godganse dag achter de pc en dat vind ik veel handiger. Ik heb altijd meerdere browsers open, voor diverse activiteiten. In Firefox staan de backends van de sites open en google analytics. Realtime, en dat is ook een vorm van woggen. Dan zie ik realtime wie er op mijn site zit en welke pagina’s ze bezoeken. Geen namen natuurlijk, maar wel een locatie. En of ze soms net aan het bestellen zijn.
In Chrome heb ik de sites voor ondertiteling en bankige dingen. En Explorer is voor woggige dingen. Eigenlijk stom, want daar heb ik geen adblocker, maar daar ben ik nou zo aan gewend.

woggen
Soms vindt het woggen direct voor het scherm plaats.

Mijn diepe haat voor vlogs

Je zou denken dat YouTube filmpjes altijd bovenaan staan als het gaat om woggen, maar voor mij niet. Ik hou al helemaal niet van vlogs, en met name unboxing. Hierin ben ik een uitzondering denk ik, want dat schijnt een enorme trekpleister te zijn tegenwoordig. Maar voor mij geldt: als ik het niet kan lezen, hoef ik het niet. Als een blog automatisch opent met een filmpje (“Hallo, allemaal. Vandaag heb ik voor jullie…”), dan klik ik gelijk weer weg.
Dat vind ik zonde van mijn tijd. Toen ik deze blog weer opstartte in de zomer van 2016, las ik ergens dat een 50+ vlogger een gat in de markt was. Fuck that. Daar heb ik geen zin in. Ik snap ook helemaal waarom dat een gat in de markt is en waarschijnlijk zal blijven: niemand heeft zin om met zijn/haar duffe ouwe hoofd iedereen aan te gaan staan blaten. Too old for that shit.  Ik kijk natuurlijk soms wel op YouTube, voor handleidingen, trailers of interviews bijvoorbeeld. Je bent zo uren verder.

Tipparade voor wog-sites

Wat volg ik geregeld?

  • Krantensites af en toe, maar niet te vaak want daar word je maar gedeprimeerd van.
  • Via Trouw.nl maar je kunt ook direct naar haar site: Beatrijs.com. Zij geeft antwoord op lezersvragen over sociale en/of etiquette-kwesties. Meestal ben ik het wel eens met haar adviezen, maar soms zit ze ernaast.
  • Het viva-forum, jawel, maar dan specifieke onderwerpen. Er is een al jarenlang lopend topic over gierige acties. Als je op de link klikt, zie je dat dat het 7e topic al is, dus hier kun je dagen mee stuk slaan. 😀 Soms verzandt het geheel in een off-topic discussie over of iets nou al dan niet gierig is, maar dat is onvermijdelijk bij een forum.
  • Daarnaast natuurlijk Imgur. Daar kan de hele wereld plaatjes delen. Af en toe deel ik een leuk plaatje op Facebook, dat komt allemaal van imgur.
  • Facebook zelf natuurlijk, al is dat ook niet iets heel veel tijd aan spendeer. Ik hou me sowieso uit verhitte discussies, laat staan over politieke en/of religieuze onderwerpen. Het mot wel gezellig blijven. Bovendien is het zonde van je energie.  Van de overige social media vind ik alleen instagram leuk.

  • Als ik echt niks beters te doen heb, kijk ik wel eens bij notalwaysright.com. Ook heel vermakelijk over menselijk gedrag.

De beste manier van woggen is natuurlijk wandelen met de hond voor een stukje frisse lucht en beweging. Dat doe ik dan ook, gemiddeld een uur per dag.

Maar heb jij ook TIPS?? Dan hou ik me aanbevolen!

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

10 gedachten over “Woggen, welke sites zijn mijn favoriet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *