Waarom doet het weer altijd zo lulderig tegen mijn pioenrozen?

pioenrozen

Het is de eerste week van juni en jawel, de pioenrozen staan in bloei! Een overdadige bloei in geuren en roze kleuren.  En BAM! Er zijn twee dagen van regen en veel wind en de pioenrozen zijn plat.
Flauw gewoon, lulderig. (iets lulliger dan lullig)pioenrozen

Toegegeven, pioenrozen zijn een beetje aanstellerige bloemen, van die waanzinnig grote bloemen op wel heel erg dunne steeltjes. Maar als het weer ze nou even een weekje met rust zou laten, dan was de bloei weer voorbij en heeft niemand ergens last van. Maar neeee, er zijn altijd herfstige condities ergens in die eerste week van juni.

Die pioenrozen stonden hier al in de tuin toen we hier kwamen wonen. Ik ben meer van stokrozen, die zijn toch een stuk taaier. In principe zouden die gemakkelijk te kweken moeten zijn dan pioenen, maar dat is hier niet zo. Ik had in het eerste jaar lekker veel stokroos-plantjes gezaaid en voorgetrokken. Ze kwamen ook allemaal op maar het tweede jaar was er niets van over. Vijf jaar lang geen stokroos gezien tot er eentje opkwam ergens in een verwaarloosde pot. Die bloeide en daar heb ik nu allemaal kindjes van.

pioenrozen

Nog maar ff genieten van pioenen tot die tijd! Het voordeel van al die regen is wel dat het huis vol met pioenrozen staat. Want je moet de stumperdjes wel afknippen he.Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Waarom doet het weer altijd zo lulderig tegen mijn pioenrozen?

  1. Pioenen zijn mijn nummer 1 favoriet! Helemaal de pioenen die Sarah Bernardt heten, want ik vindt de kleur zo prachtig en ook de verhalen van en over de grote actrice! maar helaas heeft het weer ook mijn pioenen een vroegtijdige verfrommeling gegeven.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *