Can I hear it for the ouwe films uit de jaren 80?

films uit de jaren 80

Op het moment ben ik vrolijk door de Netflix-serie Frankie & Grace aan het bingewatchen (aanrader). Jane Fonda en Lilly Tomlins spelen hierin de hoofdrol, samen met Martin Sheen en Sam Atkinson. Heerlijke sitcom waarvan de hoofdpersonen 70+ zijn.  Dat deed me denken aan eerdere films van deze acteurs en films uit de jaren 80.
Ik kreeg vroeger veel video’s. De videotheek had een goeie aan me. Ze hadden vaak een deal dat de nieuwe film 7,50 per avond was en dan 2 oudere films erbij voor 5 gulden erbij. Dus een avondvullend programma. Vandaar dat ik bepaalde films uit de jaren 80 best vaak keek, want niet alles was big hair en schoudervullingen. Ja okay, veel wel.
Er zijn natuurlijk de all-time favorites zoals Back to the Future, ET en de serie Indiana Jones films (ik channel altijd die blonde actrice als ik ook maar één enkele spin zie!)
Hieronder een paar van mijn favoriete films uit die tijd, die iets minder bekend zijn.


Outrageous Fortune

Hilarische film met Bette Midler en Shelley Long in de hoofdrol, een actiekomedie met twee vrouwen in de lead. Dat zag je niet zo vaak, nog steeds niet trouwens. Bette Midler is ook een geweldige zangeres. De film Big Business met Lilly Tomlins was ook erg grappig. Lilly Tomlins is Frankie in de Netflix-serie.
Hieronder zie je Sandy en Lauren ontdekken dat hun lover niet dood is…

Highlander

Deze film heb ik zoooo vaak gezien, de eerste keer in de Rex in Antwerpen. Hij zal wel niet meer bestaan. Fijne combinatie van tijdreizen en actie, met mooi camerawerk. Christopher Lambert is easy on the eyes, Sean Connery zit erin en Clancy Brown is geweldig as evil badass. Queen heeft de muziek gemaakt, so what’s not to love. Hun hit “It’s a kinda magic” komt uit deze film. Er waren ook twee vervolg-films op maar die zijn niks.

Trains, planes & automobiles

Een komedie met Steve Martin en John Candy. Steve Martin is een zakenman die wanhopig probeert om thuis te komen maar het verkeer zit niet mee.  Ergens haakt John Candy aan en maakt het goedbedoelend allemaal veel erger. Niet iedereen kan tegen Steve Martin, maar hij is expert in volkomen flippen!
John Candy is allang overleden, hij werd maar 38 jaar. “Uncle Buck” was ook een superleuke film.

Al rond klikkend op YouTube voor filmpjes, raakte ik helemaal afgeleid door alle leuke scenes. Want deze rij had eigenlijk veel langer moeten zijn. Ghostbuster en Trading Places waren ook superleuk, net als Weird Science en My Stepmother is an Alien.

Wat zijn jouw favoriete films uit de jaren 80?
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “Can I hear it for the ouwe films uit de jaren 80?

  1. Frankie & Grace moet ik ook nog een keer gaan bekijken, lijkt mij ook heel leuk! Een serie met oudere dames die ik vroeger ook zo leuk vond was Golden Girls. Zaten ze ’s nachts cheesecake te eten, hahaha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *