Borghardt-familiedag, een dagje dierenpark Amersfoort

familiedag

Met de organisatie van een familiedag kom je nog eens in een dierentuin! Want zo zonder kinderen ga je zo goed als nooit naar een dergelijke attractie. En in het dierenpark in Amersfoort was ik nog nooit geweest.  De familie in kwestie bestaat uit de afstammelingen en alle aanhang van mijn opa en oma, Willem en Alide.  Vroeger gingen we met zijn allen een weekendje weg elk jaar, maar toen was dat nog overzichtelijker. Af en toe een familiedag is supergezellig! De vorige was zo’n 5 jaar geleden. Om privacy-redenen zie je alleen dierenfoto’s, met dank aan alle fotografen!Alide Huising en Willem Borghardt

Dit is de verlovingsfoto van mijn opa en oma, genomen in de jaren 30 ergens. Ik voel aan m’n water dat ze er geen bezwaar tegen hebben om postuum op internet gepubliceerd te worden. Ik ben dol op van die oude familiefoto’s!
Ik vroeg een keer aan mijn oma waarom ze best kwaaiig keek (zie ook die witte knokkeltjes). Dat kwam omdat net voor het nemen van de foto al haar tanden en kiezen waren getrokken! Ze kreeg een kunstgebit, en dat was een VERLOVINGSCADEAU! Want dan was er geen onderhoud meer aan… Ja zo ging dat in die tijd en goedbeschouwd toch nog helemaal niet zo lang geleden.
Alide en WIllem kregen vier kinderen (eigenlijk 5 maar één kindje is heel jong overleden, tijdens de oorlog). Die vier kinderen produceerden in totaal 11 kleinkinderen en inmiddels dus ook al de nodige achterkleinkinderen, ik heb het tellen opgegeven.

Bijna iedereen was erbij zaterdag en het was gewoon een gezellig zooitje ongeregeld. Met dank aan alle fotografen van de dag, hieronder een paar beessies!

Het park is een beetje vergane glorie als je er doorheen loopt, maar beetje nostalgisch is ook leuk. Vroeger kwamen we vaak in de dierentuin van Emmen, want daar had oma een abonnement op. In het nieuwe park ben ik nog niet geweest.

De olifanten zijn een geweldige attractie!

Er was twee weken geleden een baby olifantje geboren, superschattig natuurlijk! Dat krummelt dan de hele tijd bij de grote poten van moeder en tantes.


Tot slot wens ik iedereen nog een fijne Paasdag, neem er nog een eitje op! Hier treffend afgebeeld in de best wel lelijke maar toch favoriete schaaltjes van oma, die mijn zus en ik elk georven hebben.
Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

Een gedachte over “Borghardt-familiedag, een dagje dierenpark Amersfoort

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *