Het grote leed dat douchen heet, volgens Tinka

Tinka

Een DRA-MA! Dat je samen met een mens ONDER het enge warme water moet staan! Dat je helemaal nat wordt en dat er dan SPUL op je wordt gesmeerd! Tot je heel vies ruikt en dan mag je er onderuit.
Tinka vindt het helemaal niks. Maar ja, ze was een ouwe meurhond geworden en dan moet het wel eens.  Volgens mij was de vorige wasbeurt ook jaren geleden.Tinka
Ik vind dit ZOOOO stom!”
“En zo overbodig ook…”

Met zelfstandig nat worden heeft ze trouwens geen enkel probleem.

Hoe viezer hoe lekkerder! Eau de dode mol, heerlijk! In Tiel moest ze vaker worden gewassen, omdat ze daar viezer werd. Hier zijn geen vieze plompen in de buurt.

Onbedoelde spagaat

Dus eergisteren was het zover: gezellig samen douchen met de hond! Je moet er zelf wel mee onder want je wordt toch nat van top tot teen. In het bad zetten is geen optie want dan schudt Tinka zich tussendoor eens gezellig uit en dan zitten de spatters overal. De douchecel is afgesloten dat gaat beter.
Ik had net vorige week hondenshampoo gekocht bij Thomas Philips, het was maar 0,69 per fles. Als je het zoekt, is het altijd 6,95 bij de dierenspeciaalzaak. Dus overheerlijke glansshampoo voor Tinka. Ik sop haar dan ook 3 keer in want ze is dan toch nat.

Toen mocht ze onder de douche vandaan, in de badkamer staan, waar ik alle handdoeken, kleedjes etc had weggehaald omdat alles nat geschud wordt.
Vervolgens ging ik mezelf ook even reinigen, want zelf word je niet zo schoon van douchen met de hond. In de tussentijd had Tinka een enorm waterballet van de badkamer gemaakt. Er stond overal een laagje water.

Dan hond afdrogen, daar gaan diverse handdoeken overheen. Toen de eerste zeiknat was, legde ik die op de grond en ging er met één voet opstaan. Je raadt het al, daar ging mijn andere voet in de andere richting. Ik kon nog net de wasbak grijpen en mijn spieren deden hun werk om het tot een controlled descent te maken tot ik tamelijk onelegant op de badkamervloer plofte met mijn kont. Gelukkig was ik nog nat.
Vijf handdoeken verder was Tinka overwegend vochtig en niet meer nat dus toen waren we klaar!

“Ik ben wel heel beeldig met een hoofddoek hoor!”

Nu heb ik nog een klein beetje spierpijn. En Tinka is HEERLIJK zacht! Glans kan ik er niet direct aan ontdekken, maar ze is angorazacht.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

4 gedachten over “Het grote leed dat douchen heet, volgens Tinka

  1. Het buiten bad, liet een zeer droevige Tinka zien! Haar ogen spraken boekdelen! Wat een expressie heeft ze!
    Ik zou jouw expressie wel hebben willen zien toen jij op de grond belandde, na je slippartij! Gemeen ben ik hè?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *