Welk gereedschap moet je altijd in huis hebben?

welk gereedschap

Ik ben in de gelukkige omstandigheid dat Dave altijd alles op orde heeft met apparaten, gereedschap, bevoorrading, reserve onderdelen etc. Dat zit allemaal automatisch in zijn hoofd ingebouwd. Ikzelf ben vrij hopeloos in die dingen en denk pas als iets op is: oh ja dat had ik moeten kopen. Hij herinnert me wel uitbundig aan het inkopen trouwens.
We hebben o.a. diverse acculaders, compressor, hondje (die met wieltjes), ontkalkingsmiddel, spijkers, schroeven, 3 stofzuigers (elke verdieping eentje) divers gereedschap zoals diverse boren, een zaagkolom, schuurmachines en veel gereedschap.
Ik weet dus zeker dat ik nooit misgrijp als ik een keer motorolie of antivries nodig heb, ook al heb ik het zelf niet ingekocht. Dan ben ik helemaal blij als op magische wijze het klapkratje weer in de kofferbak van de auto terecht is gekomen. Aan dat kratje denk ik pas zodra ik met een volle winkelwagen bij de supermarkt naar buiten kom. Dan bedenk ik “oh dat kratje stond al weken in  de gang, te wachten tot ik het weer in de auto zou doen”. Dat heb ik dan niet gedaan, het valt me ook niet op als het niet meer in de gang staat. Vandaar mijn opperste blijheid als Dave het in de auto blijkt te hebben gelegd.
Vandaar dat ik hier graag Dave’s mening  presenteer over welk gereedschap je moet hebben.

Welk gereedschap moet je in huis hebben?

  • Set schroevendraaiers kruiskop/platkop in minimaal 3 maten per type (ook handig als je eens wat open moet wrikken)
  • Goede waterpomptang voor diverse soorten boutjes en meukjes
  • Zijkniptang
  • Combitang
  • Bus WD40
  • Rol ducttape

Als je sieraden maakt, heb je waarschijnlijk al een kniptangetje, platbektang en een rondbektang in huis. Voor klussen heb je de rondbektang niet nodig, maar een grotere versie van een platbektang en kniptang is wel handig. Dan kun je iets dikkers afknippen. Een combitang is een lompere versie van een platbektang, om iets stevig te kunnen dichtklemmen of gewoon vasthouden. Het merk Knippex heeft topkwaliteit tangen.
Een hamer is ook handig als extra stukje gereedschap. En een goeie schaar, niet een zuchtende van IKEA-schaar die gelijk opgeeft als het een beetje moeilijk wordt.

welk gereedschap

Een bus WD40 en een rol ducttape zijn elkaars aanvullende maatjes: Ducttape gebruik je voor iets wat los rammelt maar vast moet zitten. En WD40 gebruik je als het vast zit, maar los moet komen. WD40 is een smeermiddel voor zo’n beetje alles. Het is ook erg handig om bijvoorbeeld een piepende scharnier tot zwijgen te brengen, dat los je met WD40 gelijk op.

Losse assorti frutsels

Verzamel jampotjes (of koop containertjes bij de Action) om diverse handige frutsels in op te bergen: bijvoorbeeld spijkers, schroeven in allerlei soorten, punaises, veiligheidsspelden, elastiekjes en paperclips. Ook diverse soorten plakband, een rolletje ijzerdraad en iets banaals als een klosje touw zijn fijn om in huis te hebben. Tie-raps zijn ook erg praktisch. Dat zijn hele sterke plastic samenbindertjes. Ik bewaar de dichtbindertjes van een broodzak ook altijd. Dat was goed voor één of andere lifehack maar ik ben vergeten welke.

Je eigen gereedschap

De moraal van het verhaal: het is fijn om je eigen basis-gereedschapjes in huis te hebben, beter mee verlegen dan om verlegen is Dave’s motto! Begin met het aanleggen van je eigen voorraad. Als het gaat om van die kleine onderdelen, dan hebben winkels zoals de Action, Wibra of Zeeman vaak van die fijne combinatiedoosjes.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

5 gedachten over “Welk gereedschap moet je altijd in huis hebben?

  1. Smeermiddel en ducttape hebben we in huis. En ook diverse schroevendraaiers. Van de tangen ben ik niet zeker.

    Ducttape gebruiken wij ook voor vanalles. Van het afplakken van het draaimechanisme van het kattenluik (want poes blijft anders ‘hengsten’ om het luikje open te krijgen) tot het afdichten van een gat in de wastafel op de badkamer. Die wastafel is het slachtoffer geworden van een zware parfumfles die uit het kastje boven de wastafel viel, precies op een verkeerde plek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *