Boektober en mijn favoriete gadget: de Kindle

boektober

Deze maand is het blijkbaar “boektober” in de bloggerswereld. #boektober is in het leven geroepen door Dagmar, met de bedoeling om mensen op te roepen om meer gaan lezen. Dit is geen enkele uitdaging voor mij want ik lees overal en altijd. Dat heb ik altijd al gedaan. Op mijn 4e jaar maakten mijn ouders me lid van de bibiotheek in Heino (heel trots) en het nummer van mijn lidmaatschapskaart was 333. Toen werd dat nog met het handje op een indexkaart geschreven.
De bieb was op een steenworp afstand van ons huis en ik was er bijna elke dag. Ik las altijd al meerdere boeken tegelijkertijd. Ik had overal een boek zoals een dronkaard overal een fles heeft liggen.

De zegeningen van de Kindle

Sinds een paar jaar heb ik een Kindle, dat is het merk E-reader van amazon, en is mijn favoriete gadget. Hij wint het zelfs van de smartphone (omdat ik toch de godganse dag achter de pc zit). Het grote voordeel is dat je altijd en overal nieuwe boeken ter beschikking hebt. Ik lees bijna uitsluitend Engelstalig, dat is een overblijfsel van mijn studie. Omdat ik op de universiteit alle klassiekers in het Engels moest lezen (uiteraard), heb ik een aversie tegen boeken in vertaling gekregen. Bovendien hoef ik bij mijn favoriete schrijvers niet te wachten tot ze vertaald zijn.
Vroeger was het lastig, en in elk geval duurder, om aan leuke Engelse boeken te komen. Bij de betere boekhandel hebben ze wel Engelse boeken maar minder keus natuurlijk. Op vakantie in Engeland kocht ik altijd stapels tweedehands boeken bij charity shops.

Het meerdere boeken tegelijkertijd lezen doe ik nu niet meer, want ik heb toch maar 1 Kindle. Je kunt wel verschillende boeken tegelijkertijd lezen natuurlijk. Maar nu heb ik een nieuwe verslaving: alle boeken in een serie in de juiste volgorde lezen! Dat lukte me vroeger nooit, of de bieb had ze niet, of de boekwinkel kon ze niet meer bestellen etc. Maar nu ik de boeken toch digitaal lees, kan ik ze netjes op volgorde lezen. Dat is heerlijk want dan zit je helemaal in het verhaal en krijg je de groei van de hoofdpersonages goed mee.

Elke maand boektober in Hassum

Wat lees ik dan? Vooral heel veel detectives en thrillers, met soms een spaarzaam brokje literatuur. Ik ben fan van Schotse schrijvers van politieseries, zoals Stuart MacBride. Ik hou van een spannend verhaal en in de Britse en vooral ook Schotse boeken zit ook humor en een stukje zelfspot. De anti-hero Logan MacRae heeft een eigen visie op de wereld en zijn cheffin Chief Inspector Steel is een personage die je niet snel weer vergeet. Ik heb inmiddels de hele serie gelezen, en ook de hele serie van de Schotse schrijver James Oswald gelezen, dit is een politie-detective maar met een vleugje paranormaal. Echt een heel grappige en geslaagde combinatie. De hoofdpersoon in zijn boeken heet Inspector Tony McLean en hij heeft een collega detective Stuart MacBride… Heel grappig want Oswald en MacBride zijn goede vrienden.

Soms lees ik boeken die in de categorie Fantasy zouden kunnen vallen, maar dat vind ik al snel saai. Historische boeken lees ik soms, de Diana Gabaldon boeken zijn geweldig. Science fiction vind ik ook niet veel aan. Een boek als Girl on a train was natuurlijk ook prachtig.

Wat lees jij graag?

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste blogs van armande.net? Geef dan hieronder je emailadres door, dan krijg je een berichtje met link zodra ik een nieuwe blog heb gepost!

[email-subscribers namefield=”YES” desc=”” group=”Public”]

8 gedachten over “Boektober en mijn favoriete gadget: de Kindle

  1. Gabaldon is geweldig! En het jouw schuld dat wij aan de e-reader zijn 😀 Jij hebt ons dat ding een paar jaar geleden laten zien. Sindsdien kunnen wij ook niet meer zonder!

  2. Nieuwste verslaving: boeken op de telefoon lezen. Vreet batterij maar o zo makkelijk! Dus altijd wel enkele powerbanks mee….

  3. Ik ben dol op lezen, voornamelijk thrillers. Grappig dat je het over Engelse politieseries hebt, wij bekijken nu de een na de andere Engelse serie op tv.
    Wat zou ik graag een e-reader willen hebben. Ik mijd altijd loodzware boeken want dn krijg ik een lamme arm in bed. ik lees altijd op mijn zij en dan leg ik het boek maar weg (te zwaar)

    1. Jaaaaa precies dat probleem! Gun jezelf een Kindle, echt, ze zijn er vanaf 60 euro. Met het hoesje zet ik het ding altijd op zijn zij naast mijn kussen. Niks vasthouden, alleen een vingertje nodig om de bladzijde om te slaan. En je hebt geen bedlampje nodig, met de achtergrond verlichting. Handig voor als je wederhelft wel alvast wil gaan slapen.

  4. Ik ben ook al jaren geconverteerd naar een e-reader. Lees zelden nog een papieren boek. Graag ook in het Engels, vooral als de auteurs zelf Engelstalig zijn. Ik lees graag thrillers, maar ook chicklit en politieverhalen. De laatste jaren lees ik vooral Scandinavische boeken, van Henning Mankel, Jussi Adler-Olsen of Camilla Lackberg.

  5. Een e-reader is idd zo fijn. Op het moment lees ik de boeken van Lauri King en dan vooral de serie over Sherlock Holmes en zijn jonge echtgenote (soort van “vervolg” van de originele boeken over hem)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *